EN ORGANISERAD FLYTT – del 1

Projektmapp - Ordningskonsulten

Hemligheten med en stressfri flytt ligger i förberedelsen.

Eftersom hemligheten av en stressfri flytt är förberedelse, kommer jag att ägna denna första delen av artikeln till den kritiska planeringsprocessen. Här är några av de första sakerna du bör tänka på och göra inför en flytt:Gör en dragspelsmapp/digital mapp på datorn, för att hantera alla dokument för både hemmet du säljer och hemmet du köper (en för varje). Dessa dokument inkluderar: Förvaltningsavtal, försäljnings- och köpavtal, upplysningar, besiktningsrapporter, marknadsanalys, korrespondens och allt annat som fastställer värdet av ditt hem och din rättighet till det.


Diskutera kommunikations- och prestationsförväntningar med din fastighetsmäklare. Kommunikation om dina önskningar och behov är viktigt i längden. Uttryck vad du behöver när det gäller frekvens och kommunikationsformer.


Gör en lista med reparationer och kosmetiska förbättringar som förbättrar individuella utrymmen. När du har en reparations-att-göra- lista kan du boka in tider på din kalender för att utföra arbetet och börja sätta upp möten med proffs för att fixa saker som kräver specialkunskaper eller material. Denna lista bör prioriteras efter betydelse. Konsultera med branschfolk för att bestämma vilka förbättringar som kommer att ge dig mest valuta för pengarna där du säljer och tilldela sedan en budget till varje objekt baserat på prioritet. Var noga med att få skriftliga offerter från tjänsteleverantörerna och kolla referenser.


Skapa ett kalkylblad med en huvudtidplan som innehåller packning, rengöring, reparationer och ombyggnader och samordna detaljer på båda platserna. Du kan också bara lägga till datum i din nuvarande kalender om det är lättare för dig.


Oavsett om du flyttar till ett större eller mindre hem och oavsett vilken åldersgrupp du är i, investera tiden nu för att säkerställa att du kan hålla dig organiserad under processen.

Läs vidare i vår andra del i serien ”En organiserad flytt”.

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube