EN ORGANISERAD FLYTT – del 2

Flytta smart - Ordningskonsulten

Förenkla ditt hem och dina tillhörigheter

Genomtänkt förberedelse inför en flytt är det kritiska första steget till en stressfri övergång, som vi täckte i del 1 i denna serie.


Del 2 av ”En organiserad flytt” omfattar här förenklingen av ditt hem och tillhörigheter före den stora dagen.


Som en “veteranflyttare” (har också själv gjort många stora flyttar) och Ordningskonsult, låt mig dela med dig den bäst bevarade hemligheten om att flytta: Organisera FÖRST! För att verkligen ge dig en ny start och bara flytta det du verkligen älskar och använder, är den bästa strategin att ta dig tid att tänka igenom varje rum i ditt nuvarande hem och bestämma vilka saker som egentligen borde bo där och vilka saker som behöver hitta ett “hem” någon annanstans. När du har tydliga kategorier i varje rum, blir det otroligt  mycket lättare att flytta.


Jag hör nästan aldrig experter ge detta rådet att organisera-hela-huset-först till människor som skall flytta, eftersom alla fokuserar enbart på flytten i sig själv. (Och låt oss vara ärliga, få människor är beredda att ge sig på organiseringen de har skjutit framför sig.) Men när det gäller en en flytt till en mindre bostad, spenderar de flesta mycket tid på att tänka på det, även om man gärna dra sina fötter innan man faktiskt börjar ta tag i det.  Att ge sig själv gott om tid att fundera över sina tillhörigheter och var de hör hemma är bästa strategin. Om du inte vet var du ska börja, kontakta en professionell ordningskonsult!

 

Nedan följer några tips som hjälper dig att förenkla:


Skär ner på antalet saker. Ta alla irrelevanta objekt och donera dem, kasta dem eller märk dem ordentligt för en eventuell flytt. Många av oss känner oss bättre om att släppa taget när vi vet att någon mindre lyckligt lottad får saker vi inte kan använda, så hitta de lokala välgörenhetsorganisationerna i ditt område för dina avlagda saker. Förutom att du skänker till välgörenhet finns det en ekonomisk fördel att flytta färre saker. Du kommer att känna enorm frihet att bli av med de saker du inte behöver, använder eller ens tänker på särskilt mycket.

Organisera dina rum för beboelighet och tillgänglighet medan ditt hem är till salu. Se till att varje utrymme ser större ut genom att skapa gott om plats att gå runt. Det kan kräva att du tar bort några möbler.

Förvara värdesaker i ett kassaskåp under försäljning och flyttning.

Jag hoppas att du är inspirerad att börja skära ner på dina tillhörigheter och organisera ditt hem, oavsett om du är redo att flytta eller inte. Du kommer säkerligen att njuta av större sinnesro som ett resultat!

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube