EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ – 35Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Linda!

Vi skall piffa till vårt hus med lite nya färger, men står helt hjälplösa med vilka färger vi skall välja. Dels har vi lite olika smak, dels vet vi inte riktigt vad vi tycker om. Kan du guida oss?

Tack på förhand – Lisa och Mange

Svar:

Hej på er! 

Ni kanske känner att ni inte vet vad ni tycker om, men det gör ni. Eller rättare sagt, ni vet vad ni INTE tycker om. Visst får man en magkänsla när man ser eller hör något man ogillar? Ibland kan man inte sätta fingret på VAD det är man inte tycker om, man bara känner det. Använd er av det.

Gå till färgaffären och ställ er och titta på väggen av färgprover och se vad som poppar ut. Avskyr du de varma färgerna? Då är det den “kalla” färgskalan ni skall koncentrera er. Tänk också på att inom en färg kan det luta mer mot varmt eller kallt, t.ex. olika grå nyanser.

Var inte rädd för att klämma till lite med färg! Måla lite mörkare eller starkare än vad ni tror att ni vågar. Det är bara målarfärg och är det lättaste och billigaste sättet att göra stora förändringar. 

Provmåla alltid en 1 x 1 meter bit på flera olika väggar. Färg kan se väldigt olika ut beroende på hur ljuset faller på väggen och på olika tider av dagen. Och hur ser det ut mot golvet?

Tänk också på att lister och dörrar också kan målas i annat än vitt. Svart kan till exempel ge en väldigt fin kontrast. Lycka till!

Fråga 2:

Vi behöver fräscha upp vårt kök, men budgeten tillåter inte en helrenovering. Skåpen är av ok kvalitet, men ser så tråkiga ut…

Mvh, Emmi & Shaun

Svar:

Som jag nämnde ovan, är målarfärg svaret. Vilken skillnad det blir och SÅ mycket pengar du sparar! Så om du har skåp som fortfarande är i bra skick och layouten är ok – MÅLA!

Låt någon annan måla om du inte vill eller kan. Du sparar ändå massor av pengar jämfört med en helrenovering. Byt sen ut bänkskiva, stänkskydd, knoppar/handtag och uppdatera belysning.

Byter ni dessutom ut golv och vitvaror är transformationen total!

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube