EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ – 36

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Ordningskonsulten!

Jag är väldigt involverad i mina barns sportförening och har bland annat hand om allt material i ett förråd. Förrådet är nu på väg att bli helt knökfullt och det är svårt att hitta något. Ett problem är att välvilliga föräldrar köper nytt, bl.a. plastbestick och koppar, papperstallrikar, servetter, ljus, osv, osv, utan att vi har koll på om vi faktiskt redan har det. Har du några bra idéer?

Mvh, Jesper 

Svar:

Hej Jesper!

Det är alltid roligt att höra att där är föräldrar som tar sig tid att hjälpa i de olika föreningarna, men det kan också bli väldigt rörigt, hur välvilligt det än är. Börja med att ta upp problemet på nästa möte, eller gör ett utskick, så att alla är medvetna om det. Nästa steg är att tömma förrådet och ta inventering på vad ni har. Gör en lista, gärna en digital som är lätt att uppdatera. Dela listan med andra som eventuellt har tillgång till förrådet, så att den kan uppdateras så fort det blir ändringar. 

Skaffa sen plastlådor med lock och packa ner det som skall behållas, uppdelat i kategorier (skänk/återvinn/kasta det andra). Markera lådorna tydligt med innehållet, t.ex. “papptallrikar/bestick/servetter”, “juldekorationer”, “matchtröjor”, osv. Fundera på om ni skall fortsätta med bestick och koppar i plast – kanske kan föräldrarna skänka några överflödiga riktiga bestick och koppar till föreningen för miljöns skull? Lycka till!

Fråga 2:

Jag jobbar på ett företag med runt 25 medarbetare och vi håller på att drunkna i möten…. Där är alltid något möte man skall gå på och de drar oftast över på tiden. Har du några snabba tricks vi kan prova?

En tidsdeperat!

Svar:

Tyvärr inget ovanligt, men ack så stressande och tidsberövande. Jag hade kunnat skriva en hel bok om effektiva möten, men här kommer några snabba tips att prova:

  • Räcker det kanske med mejl i ett samarbetsverktyg online?
  • Ha ett “stand-up-möte”. Idén är att det inte skall bli för bekvämt – stå upp, dela nödvändiga uppdateringar utan onödiga detaljer och håll er till ca 15 minuter.
  • Ha ett mål och en agenda, som alla har fått tagit del av innan mötet. Alla kommer då in till mötet med en klar idé om vad som skall diskuteras och hur. Räcker det kanske med mejl i ett samarbetsverktyg online?


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube