EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ – 37

Ordningskonsultens expertkolumn 37, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Ordningskonsulten!

Jag har alltid varit lite allergisk mot ord som ordning och reda, rutiner och struktur. Menar du verkligen att man ALLTID måste vara organiserad för att få ett bättre liv?? Jag har med åren förstått att jag måste göra NÅGOT åt röran i mitt liv, men det känns så tråkigt…

Hälsningar,

Sofia

Svar:

Nej absolut inte! Jag är inte heller organiserad eller strukturerad hela tiden och överallt. Det är givetvis helt upp till dig själv var du vill lägga din tid och energi. Men du kan tänka såhär – om du är strukturerad med det som måste fungera, det som kanske inte så kul men nödvändigt och nyttiga saker som du har en tendens att hoppa över – så har du mycket mer tid över att njuta av allt det andra du vill göra. Utan struktur och måsten. Prova den här övningen: rita en stor cirkel på ett papper. Inne i cirkeln skriver du allt sådant som behöver struktur och ordning (som jag nämnde ovan) och utanför cirkeln skriver du saker som är njutningsfulla, tid för nära relationer som vänner och familj och saker du tycker är kul. Nu har du en visuell bild på hur du vill organisera ditt liv. Om du skapar god struktur för sånt du vill skall fungera så smidigt och snabbt som möjligt, kan du sen njuta ordentligt av det du inte vill styra upp och planera.

Fråga 2:

Hej Linda,

jag har precis börjat läsa din spalt, så jag har inte hängt med så länge. Jag bara undrar om du även kommer ut till privatpersoner och fysiskt hjälper dem med att rensa och organisera? Eller är det mer att du skriver och föreläser?

Tack för en bra spalt!

-Anette

Svar:

Tack Anette! Ja, det gör jag absolut. Jag arbetar både med privatpersoner och företag, med allt från att rulla upp ärmarna och röja, rensa, organisera och strukturera den fysiska miljön, till att röja upp och organisera i den digitala världen. Där kan det vara mappar, mejl, digitala bilder, tidsplanering osv. Sen är jag som du nämnde också ute och föreläser och håller workshops och utbildningar. Jag hoppas att det svarade på din fråga.

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube