EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 39

Ordningskonsultens expertkolumn 39, Lokaltidningen_Sydsvenskan_Bonnier News

Väldigt spännande! Nu omvandlas Tidningen Hallå till Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News! Ordningskonsulten stannar kvar som expertkolumnist, med utökad läsarskara.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Fråga:

Hej Linda!

Vi är en familj på 5 personer med 7 cyklar. 3 av dem används inte så ofta, de andra i princip varje dag. Sen är det hjälmar av alla de slag, pumpar, extra barnstol, cykelkläder och så vidare. Allt är utspritt på alla möjliga ställen och det driver mig till vansinne varje gång vi skall cykla. Tips?

  • Susanne

Svar:

Hej Susanne! Du berättade inte hur ni bor, men jag utgår ifrån att ni bor i hus. Om du har en carport där du har plats till de cyklar ni använder mest, föreslår jag att du sätter upp en “bas” där. Sätt upp ett cykelställ, gärna med en fin skylt som visar var man skall parkera. Har du ingen carport kanske det finns möjlighet att bygga ett enkelt cykelskjul? 

Skaffa sen ett låsbart förvaringsskåp i plast, metall eller trä där ni kan förvara hjälmar, pumpar och annat som behövs ofta. Sätt upp krokar där alla hjälmar kan hänga, med en skylt ovanför med namnet på hjälmbäraren. Om du har ett garage eller förråd precis bredvid, kan du ha förvaringen där istället. Helst precis innanför dörren. 

För de cyklar som används mindre sällan föreslår jag en hängande lösning. Det finns många olika speciallösningar, men några stora krokar i taket eller på väggen av garaget eller förrådet fungerar bra. Förvara alla  cykeltillbehör (reparationskit, cykelhandskar, cykeldelar osv) organiserat i genomskinliga plastlådor, tydligt markerade med innehållet, bredvid cyklarna. Nu har du en lättillgänglig bas för de cyklar och tillbehör som används dagligen och en annan för det som inte används så ofta. Det viktiga är att rensa ut sånt som ni inte använder längre och sen förvara resten tillsammans på ett designerat ställe. Det följer mina “lika med lika” och “allt skall ha ett hem” motton! 

Veckans tänkvärdhet:

“O-ordning är bara uppskjutna beslut…… Du har ännu inte bestämt dig för var den där saken hör hemma”

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube