EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 45

Tidningen Hallå har omvandlats till Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News! Ordningskonsulten stannar kvar som expertkolumnist, med utökad läsarskara.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda, jag vet inte om detta är rätt ställe att fråga, men provar! Nu med all hysteri med Coronaviruset runt i världen, har jag sett att folk börjar hamstra mat och annat. Jag börjar också fundera på att göra det, men man skall ju förvara det också. Vad är dina tankar?

Hälsningar,

Bengt och Ritha

Svar:

Ordet hamstra har ju olika betydelse beroende på vem du pratar med. Efter att ha bott många år i Kalifornien, där vi hade risk för jordbävningar och ganska ofta elavbrott, känner jag att det inte är en helt fel idé att ha lite basvaror hemma, som håller länge och som är lätta att använda. Inte specifikt på grund av den nuvarande situationen, utan bara rent generellt. Där finns ju andra situationer där det kan vara bra att ha mat och vatten för en vecka eller två, såsom elavbrott, sjukdom, osv. Sätt dig och gör en lista på mat som kan hålla sig även om du inte har kyl och frys och som är någotsånär näringsrika. Ris, bönor, konserver med grönsaker, osv. Lägg även till sådant som en Första Hjälpen-låda, ficklampa med extra batterier, en liten radio, en kniv, mm. Har du ett litet barn, kan några extra blöjor och barnmat vara lämpligt. Det finns bra packlistor att hitta på flera ställen, bl.a. hos Räddningstjänsten

Lägg sen ner allting i en “krislåda”, helst en plastlåda med lock. Tejpa på en lista med innehållet, där du också skriver utgångsdatum på varorna. Nu kan du då och då gå igenom listan, använda det som är på väg att bli gammalt och fylla på med nytt. Dels slänger du då inte ut något i onödan och dels sitter du inte med gammal mat om du någonsin behöver innehållet i din “krislåda”. Placera lådan på ett ställe som är lätt att komma till, gärna svalt. Och glöm inte vatten! Använd med fördel någon större dunk gjord för vatten och byt ut det då och då. Du kan använda det gamla att vattna dina blommor med. 

Veckans tänkvärdhet:

“Det bästa sättet att få något gjort, är att börja”


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube