EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 46

Ordningskonsultens expertkolumn 46

Välkommen till Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News! Ordningskonsulten stannar kvar som , med utökad läsarskara.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

 

Vi har två barn som delar rum och det är ALLTID rörigt! Jag får bara inte rätt på det, kan du ge mig några tips? Annars får jag väl ringa dig så du kan komma hit och hjälpa oss ?

Tack på förhand!

Nilla

 

Svar:

Givetvis kommer jag gärna och hjälper er, men prova de här tipsen först!

1. Börja med att tömma ut ALLT! Du kan dela upp det, till exempel garderoben en dag och leksakerna en annan, om det blir för mycket i en sittning.

Sprid sen ut innehållet för att få en överblick och gör dig av med trasiga saker, leksaker som barnen inte leker med längre, kläder som är för små, osv. Sälj det som kan vara värt något, skänk det andra, eller kasta/återvinn om det är för trasigt.

2. Se till att ni har lådor och hyllor för allt som skall förvaras. Designerar ni inte ett “hem” till kläderna och leksakerna som är lätta att “skopa” ner sakerna i, kommer de att hamna på golvet. Se också till att barnet kan hyllorna och lådorna. Glöm inte att du har plats under sängen!

3. Gör det lättare för barnen att komma ihåg var deras saker skall bo. Tryck ut bilder på innehållet i leksakslådorna, garderoben och byrån och sätt fast på framsidan. “Här bor dina mjukisdjur, här finns alla Lego, i denna lådan finns dina strumpor, på denna hyllan står dina böcker”, osv.

Bor där mer än ett barn i rummet, som i ditt fall, kan ni prova att färgkoda vissa lådor och hyllor som är specifikt för just det barnet.

4. Sikta på att få barnen att plocka undan efter sig själv så tidigt som möjligt. Gör det roligare för dem genom att sätta på peppig musik och gör det till en utmaning eller tävling. “ Hur mycket hinner du plocka undan innan sången är klar!?” Och ha gärna en specifik tid som detta skall göras – rutiner gör att det är större chans att det blir gjort.

Givetvis finns det många fler tips för att få ett barnrum som man inte skriker av skräck över varje gång man går in där. Men detta är en bra start. Lycka till!

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube