EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 50

Ordningskonsultens-Expertkolumn-50

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Linda!

Nu när jag spenderar så otroligt mycket mer tid hemma, är där vissa saker som sticker mig lite i ögonen och som jag vill få fixat till. Bland annat mina smycken, bälten, hårsjalar och annat smått som ligger i högar och trasslar ihop sig. Ser fram emot lite tips!

Tack-

Anne-Marie

Svar:

Spika upp dina halsband, armband och större örhängen. Mät ut hur mycket plats varje smycke behöver och planera innan du spikar. Smyckena kommer att hålla längre och så blir det som ett konstverk på väggen med färg och textur. För ringar och små örhängen kan du antingen köpa ett smyckeskrin, eller göra ett fint själv – Hitta en fin låda med lock och köp några smala rundstavar som du skär till i bredden av lådan. Rulla sen filt runt stavarna och klistra fast dem i botten av lådan. Mellan stavarna är där nu perfekta utrymmen för små-smyckena.

Dina bälten kan du hänga på krokar uppsatta på väggen eller garderoben. Eller placera mindre lådor i din garderob, där du sen kan lägga ihoprullade bälten och sjalar. 


Fråga 2:

Jag arbetar som många andra hemifrån just nu, men har inte ett extrarum eller skrivbord här hemma. På kontoret står jag oftast upp och arbetar vid datorn, men här hemma blir det till att sitta vid köksbordet. Har du några tips på hur jag kan få det bekvämare?

-Thomas

Svar:

Dra fram strykbrädan! Den passar alldeles utmärkt att stå och arbeta vid och är tillräckligt bred att få plats med mus och lite andra saker. Ställ dig gärna på en yogamatta för att göra underlaget mjukare. När du sitter, ta den stol där hemma som du sitter bäst i. “Stjäl” från ett annat rum om det behövs. Sätt på hörlurar och spela bakgrundsljud för koncentration. Det finns många appar att välja mellan. 


Veckans tänkvärdhet: 

”Nu när vi längtar efter att få rusa tillbaka till våra normala liv, använd den här tiden till att fundera på vilka delar av det “normala” som är värda att rusa tillbaka till

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube