EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 52

Ordningskonsultens Expertkolumn 52

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda! Vi bor i ett hus som egentligen inte är så himla litet, men där är så dåligt med förvaringsutrymme. För få skåp i köket, för små garderober, väldigt många fönster som gör att man inte kan sätta skåp där. Har du några tips, för jag börjar bli tokig på detta.

Hälsningar,

Calle

Svar:

Hej Calle! Om du inte redan gjort det, ta en omgång bland alla dina saker och rensa ut, innan du börjar titta på förvaring. Ofta har vi samlat på oss en mängd saker som vi, vid närmare eftertanke, faktiskt varken använder eller tycker om. Sen kan vi leta efter de “gömda” förvaringsutrymmena. 

Börja med att ta dig en titt inne i de skåp du har. Kanske kan insidan optimeras bättre? Som att flytta hyllor eller kanske sätta in fler hyllor? Häng upp saker på insidan av dörrarna. Kan du installera utdragbara hyllor, gör det allt mycket mer lättåtkomligt. 

Har du många mjuka, runda, otympliga saker i köksskåpen, som små mjölpåsar och liknande, dekantera/häll över innehållet i fyrkantiga förvaringsburkar. I garderoben ligger kanske underkläder och annat smått huller om buller? Dela även upp dessa i mindre lådor, t.ex. överblivna skolådor, eller köpta tyglådor. Är där någon plats under sängen? Där kan du till exempel förvara sommar/vinterkläder, extra täcken och kuddar, barnens leksaker. 

Hur ser det ut ovanpå skåpen i huset – i köket, garderober, badrum – finns det outnyttjad plats där? Skaffa finare lådor eller korgar att förvara sådant som inte används dagligen. 

Häng över-dörr-krokar på sovrumsdörrarna. Där kan morgonrockar, bälten, fickor för skor eller andra småsaker förvaras. 

Om du har plats, kan du dra ut möbler från väggen, installera en skena i taket och hänga ett snyggt draperi längs med hela väggen. Bakom draperiet kan sen du sätta upp hyllor och krokar för massor av extra förvaring. Som bonus blir väggen som en snygg fondvägg som mjukar upp rummet. 

Lycka till!


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube