EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 53

Ordningskonsultens Expertkolumn 53

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Denna veckan fick jag två läsartips, från Jo och Claes. 

Jo vill gärna tipsa dem som har svårt för att kasta saker:  “Har man egen soptunna som töms varje, eller varannan vecka, så kasta när tunnan är nytömd. Då har du en eller två veckors ångervecka! Har man inte egen tunna, kan man t.ex. kanske ställa hos en vän, som kastar efter överenskommen tid. Detta enkla knep har funkat bra för mig, så hoppas någon mer kan bli hjälpt av detta.”  

Claes har en mindre lägenhet och har inte riktigt plats för återvinning inne i köket. “Jag letade ett tag efter rätt storlek, men hittade till slut en snygg dynlåda att sätta på balkongen. Den är ju gjord för att vara rimligt vattentät, så där har jag satt ner tre återvinningskärl, som nu är min återvinning. Sen kan jag lätt ta med mig kärlen ner till återvinningen på gården.”

Tack för tipsen!


Efter dessa läsartips vill jag plocka upp tråden om att kasta. Givetvis har man ofta en hel del saker som bara hör hemma i soptunnan. Men jag vill utmana er att tänka efter vad det är ni kastar. Först och främst om det faktiskt kan återvinnas, istället för att kastas. 

Ytterligare ett steg tillbaka – är den här saken fortfarande användbar och i bra skick? Skänk då väldigt gärna till din favoritorganisation. Det kan t.ex. vara Lions, den lokala kyrkan, Stadsmissionen, scouterna, eller någon av de många andra organisationerna som ofta gör ett fantastiskt arbete med att hjälpa andra. Så detta är ett enkelt sätt att dra sitt strå till stacken.

Kan det vara så att där finns ett penningvärde? Varför då inte sälja och få in lite extra pengar. Tänk bara på hur mycket det är värt för dig. Du skall kanske ta bilder, mäta, lägga in inlägg med beskrivning, svara på frågor från eventuella köpare, vara hemma när det skall hämtas, osv. Att få 20 kr för något du måste spendera mycket tid på, lönar sig oftast inte. Men det är inte första gången jag har blivit förvånad över att jag har fått en bra peng för något jag inte trodde var värt särskilt mycket!


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube