EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 56

Ordningskonsultens Expertkolumn 56

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Linda Jag har nyligen flyttat till en egen lgh. Och mina 3 halsband som jag använder dagligen hängde jag på en krok ovanför toastolen. Nu hänger dom där med risk att när jag flyttar dem kan jag tappa dem ner i toastolen. Samma ställe hade jag i gamla lgh.Hur ska jag göra? En löjlig fråga!!! Jag undrar hur mkt vanemänniska är man?

Lena

Svar:

Det finns inga löjliga frågor – du kan räkna med att du inte är den enda som undrar detta! Hur mycket vanemänniska man är varierar väldigt från person till person. Lättast går det om man faktiskt VILL lära sig en ny vana och det inte är påtvingat.

Så var skall dina halsband hänga? Jag håller med om att det är lite riskabelt att ha dem direkt över toaletten. Det är som att lägga små örhängen på vasken :o) Nu vet ju inte jag hur din lägenhet ser ut, men var klär du på dig, eller sminkar dig, fixar håret? Är det första du gör att ta på dig halsbanden, eller det sista? Allt det kan diktera var de borde hänga. 

Använder du också samma örhängen och ringar varje dag? Förvara dem tillsammans med halsbanden, så att du inte springer runt på flera olika ställen. Det finns många fina smyckeställ eller hängare om du har en yta att ställa dem på. Sätt annars upp några krokar eller stora spik där du klär på dig och gör dig i ordning. Sätt sen temporärt upp en lapp över toaletten där du skriver var halsbanden nu hänger!


Fråga 2:

Jag har pga Covid nu arbetat hemifrån sen i mars 2020 och det ser ut som det blir ett bra tag till. Kan du bara ge mig ett par-tre tips på hur jag skall känna att “nu går jag på jobb”?? Det är jättesvårt tycker jag…

-Emmy

Svar:

Precis som du sa – gå på jobb. Ta på dig jackan och skorna, gå en runda runt kvarteret innan jobb och efter jobb. Se till att du tar en ordentlig lunch vid en viss tidpunkt  -ibland kanske ute på en lunchrestaurang, om det var det du var van vid. Och gör inget hushållsarbete på arbetstid! Lycka till!


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube