EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 59

Ordningskonsultens Expertkolumn 59

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej!

Jag är väldigt ordningsam av mig och har koll på det mesta. Men en sak behöver jag ändra på och det är ordningen med tidningar. Jag hittar intressanta artiklar och reportage och tänker att dem ska jag läsa senare för jag hinner inte nu. Jag lägger dem i en prydlig hög, så länge. Men traven växer och växer och blir ett stressmoment. Linda, hur gör jag för att traven ska hålla sig låg? Jag vill ju gärna ta del av texterna som jag sparat undan i tidningarna. 

Mvh Kristina 

Svar:

Du får bara behålla 3 olästa tidningar! Om du nu inte skall resa till Australien och behöver mer att läsa under  alla de timmarna i luften… Nu skämtar jag lite grann, men poängen är att man, som du säger, får dåligt samvete och blir stressad av de där olästa högarna. Börja med att avprenumerera från de tidskrifter du vet med dig att du inte kastar dig över. Sätt sen upp en rutin, att du till exempel läser dina tidningar när du sitter på bussen på väg till och från jobb. Återvinn dem när du har läst färdigt dem.

Har din hög med tidningar blivit för hög, ta bort den nedersta halvan, blunda och stoppa dem direkt i återvinningen. Tänk så här – hade du inte redan sett artikeln i tidningen, hade du inte haft en aning om att den fanns – och hade inte saknat den. Det är vi själv som sätter press på oss att vi “borde” läsa detta. Om du känner att du har missat något, finns det antingen online, eller på biblioteket

Om du vill spara en artikel, klipp ut sidan och spara i en mapp eller pärm. Ha den organiserad med flikar som du markerar med innehållet – t.ex. “recept”, “reseidéer”, “pyssel”, osv. Du kan också scanna eller ta en bild på artikeln och spara in en mapp på datorn (också märkt, med innehållet).


Veckans organiserings-inspiration:

“Organisation är inte ett alternativ; det är en grundläggande överlevnadsfärdighet och tydlig konkurrensfördel“ 

Pam N. Woods

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube