EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 60

Ordningskonsultens Expertkolumn 60

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda!

Vi har bara ett badrum och väldigt lite förvaringsmöjligheter. Vasken är fristående på piedestal, så inget skåp under. Vi har saker huller om buller på golvet och det enda skåpet vi har där inne är inte särskilt bra upplagt heller. Har du några bra tips, för jag håller på att bli tokig på detta!

Tack på förhand,

Karina S.

Svar:

Hej Carina! Börja med att rensa och gå igenom allt du har, så att allt du vill förvara faktiskt tjänar ett syfte (du använder det, eller tycker väldigt mycket om det). Det finns tvättställsunderskåp att köpa, som man i princip bara ställer under vasken. Använd dig sen av lådor eller korgar för att utnyttja utrymmet inne i skåpet till max. Transparenta lådor med lock kan lätt staplas – det som använd minst förvaras längst ner. Sätt etiketter på lådorna, så du lätt kan se vad de innehåller.

Du nämner att ni har ett skåp som inte är optimalt. Kan du kanske lägga till några extra hyllor? Flytta runt hyllorna så att du maximerar ditt utrymme – sätt t.ex. inte korta saker på hyllan som har mest höjd.

Utnyttja skrymslen du kanske inte normalt tänker på, som t.ex. över dörren. Har du kanske plats för en hylla där för handdukar? Och mellan vasken och spegeln? Där kan du kanske montera en liten hylla för tandborstar och liknande. Häng krokar över dörren, där du kan hänga badrocken och kläder till nästa morgon. Bredvid toaletten kan du kanske sätta en fin korg som förvarar extra toalettrullar. 

Om du inte vill borra i väggarna eller duschen, finns det många bra alternativ med sugproppar. Krokar, hyllor, korgar i olika former och storlekar. Få upp schampoflaskor, rakhyvlar och annat smått från golvet och ställ dem där i stället. Det finns också smarta rullvagnar som man kan flytta runt dit den behövs. Kanske ena hyllan kan ha hårstylingprodukter och fön, som du drar fram till spegeln när du skall fixa till håret, för att sedan rulla tillbaka den in i en hörna. 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube