EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 61

Ordningskonsultens Expertkolumn 61

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda,

Vi är två familjer som delar på ett fritidshus. Vi bygger nu ett förråd på 4×4 meter där vi ska förvara skidor, gräsklippare, fyrhjuling och våra hjälmar, handskar, pjäxor, utekläder osv som vi vill ha där när den andra familjen har huset eller när det är uthyrt. Eftersom huset ligger i skogen så vill vi inte ha in möss el liknande bland våra kläder. Några tycker vi ska ha en varsin garderob som hänger på väggen (dvs 1 per familj, vi är 3 o 4 i resp familj), medan andra tycker det vore bättre med täta lådor för att undvika skadedjur o lukt från motorerna. Du som är expert, vad är ditt förslag? 

Mvh

Marie

Svar:

Hej Marie!

Bra fråga, det är alltid en utmaning att förvara när där är olika människor vid olika tillfällen. Det är som du säger även aktuellt om man hyr ut sitt hus. 

Jag hade gjort en kombination av vad du pratar om. Om det finns möjlighet, så får varje familj en vägg med förvaring. Sätt upp rejäla hyllor, där ni sen kan förvara sådant som hjälmar, pjäxor, uteleksaker, osv i transparenta plastlådor med lock. Märk med etiketter, så ni vet exakt vad som finns i och till vem. Sen skulle jag slå ett slag för garderober i metall, så blir de mer mus-säkra och lättare att hålla rena. Där kan ni hänga upp jackor och även förvara mössor, vantar osv i mindre plastlådor. Sätt upp väggfästen/hållare till skidor och stavar på väggen, eller i taket. Och några stora krokar för diverse saker, som sladdar, snöskyffel, osv. Jag vet inte vad ni planerar för golv, men se gärna till att det är lätt att sopa och tvätta av ibland, med tanke på maskinerna som också skall förvaras där. 

Lycka till!


Jag fick också in ett läsartips från Agneta.

Hon hade läst inlägget om högar av tidningar och tidningsurklipp häromveckan. Så här säger hon: 

“Jag har samlat urklipp i 59 år. Det blir enkelt om du skriver utanpå tidningen vad du vill spara.”


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube