EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 62

Ordningskonsultens Expertkolumn 62

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

INTE BARA FÖR ATT SPARA TID OCH PENGAR….

Att ha ordning runt omkring sig kan också ge ett välbefinnande som ibland kan vara svårt att definiera. Jag fick detta brevet häromdagen:

Min pappa är sjuk i cancer och går på en massa olika mediciner, har olika hjälpmedel osv. Allt detta har han stående framme på hyllor i sovrummet och en del ligger på golvet och i fönsterkarmen. Både mediciner han använder, men också de som bara används ibland, eller inte alls längre. Jag tycker inte att han skall ha det ute i sovrummet, att se alla medicinerna är så deprimerande…

-Annika

Svar:

Jag håller med om att ett sovrum skall vara avslappnande, ett ställe att ladda batterierna – inte där du konstant blir påmind om att du just nu inte fungerar som du skulle vilja. 

Om det finns sluten förvaring i badrummet, hade jag hellre sett det där. Om det måste stanna i sovrummet, hade det varit så mycket bättre om det kunde stoppas undan i ett skåp eller några lådor. Dela upp det i mindre förvaringslösningar markerade med vilken typ av mediciner/hjälpmedel det är. Dela också upp och markera om det är mediciner du använder just nu eller ibland. 

Givetvis är det ibland ett måste för en person att ha de här sakerna precis bredvid sig, om man har svårt att ta sig runt. Hitta då några fina korgar eller lådor, gärna med lock och indelade i fack och klart markerade med innehållet.

Att markera med små runda etiketter i olika färger kan också hjälpa dig att lätt se vilka som till exempel skall tas morgon, middag, kväll. Kanske gul för morgon, grön till lunch och blå till middag? Ha gärna ett schema på insidan av dörren, eller undersidan av locket på lådan, där du skriver upp vilka mediciner som skall tas när, så underlättar det ännu mer. 

Om det finns kvar mediciner som inte skall användas igen, eller är gamla, skall de lämnas in på apoteket. Släng inte ut dem i soporna eller toaletten, det är inte bra för miljön. 


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube