EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 63

Ordningskonsultens Expertkolumn 63

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda!

Efter att min dotter flyttat hemifrån, finner jag mig nu med ett extra rum. Jag tänker att jag vill göra det till ett gästrum. Du vet ett sånt där som ens familj och vänner verkligen känner sig välkomna i och kommer ihåg när de varit här. Lite som när man är på ett fint hotell. Men jag vet inte var jag skall börja. Kan du ge mig några bra tips? Rummet är en ok storlek och har en garderob.

Tack på förhand!

Hälsningar, Lisbeth

Svar:

Vad spännande att få göra ett helt hotellrum – vilken tur dina vänner har! En stor bekväm säng är det absolut viktigaste att börja med. Sen kommer sängkläderna – bra huvudkuddar, bekväma täcken som är lagom varma och kvalitetslakan. Titta sen på inspirationsbilder i inredningstidningar och online för att välja en stil av säng du tycker om. Vill du kanske ha en headboard/sänggavel i trä, stoppad i ett fint tyg, eller ingen alls? Massor av härliga kuddar och en eller två filtar bjuder in till att krypa upp i sängen. 

Välj en färg eller tapet på väggen som inger lugn och ro. Just nu är det inne med lite mörkare, murriga färger och det är väldigt mysigt i ett sovrum. Se till att fönsterna går att täcka för, antingen med persienner eller härliga gardiner, så gästerna inte störs av ljus eller grannar som kan se in.

Se till att ha bra sänglampor, så man kan läsa ordentligt. För att de inte skall bli för skarpa, sätt dem gärna på en dimmer. Om du inte redan har en matta på golvet, hitta en som är skön att sätta bara tår på. Det kan vara en stor matta som sängen står på, eller två mindre mattor på vars en sida av sängen. Sängbord – de behöver inte vara matchande, inte heller stora. Men gästerna behöver någonstans att sätta ner ett glas vatten, en bok, osv. Om du får plats, kan en liten fåtölj och bord med en läslampa vara fint. Ha också en station – en korg eller en bricka på en byrå – med handdukar och lite blandade bekvämligheter. T.ex. handkräm, nagelfil, bomullstussar, vattenglas, mobilladdare, block och penna, osv. Gröna växter är ett måste. Lycka till!


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube