EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 64

Ordningskonsultens Expertkolumn 64

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans inlägg!

Jag ville börja med att låta några läsare få kommentera på ett inlägg hade skrev för några veckor sedan, om hur man kan förvara bl.a. mediciner. Jag blev påmind om att det inte är en bra idé att förvara mediciner, framförallt i tablettform och i dosettask, i ett fuktigt och ibland varmt utrymme, som ett badrum. Det finns dock speciella läkemedelsskåp som är tätslutande och kan låsas, så att barn inte kommer åt  medicinen. Svalt och torrt är alltid att föredra, om det inte står annat på förpackningen. Läkemedelsverket har bra tips, om ni vill fördjupa er mer i ämnet. Tack för tipsen kära läsare!


Hej Linda!

Tänkte jag skulle försöka starta 2021 på rätt sätt, med bl.a mina mejl. Jag skriver ofta exakt samma saker till många kunder och andra kontakter. Jag spenderar en massa tid på att skriva samma sak om och om igen. Någon gång har jag provat att spara meddelanden i ett Worddokument, som jag kan kopiera från. Men det måste väl finnas ett smartare sätt att spara tid på??

Mvh,

Lasse

Svar:

Absolut! Använder du Gmail, kan du sätta upp ett så kallat Standardsvar.

Öppna ett nytt mejlfönster och skriv meddelandet du vill spara. Glöm inte att även fylla i ämnet, om du vill använda samma varje gång. Klicka sen på prickarna längst ner till höger bredvid soptunnan, välj Standardsvar och sen “Spara som mall”. Nu döper du din mall, så att du sen lätt ser vad det är du sparat. Nästa gång du skall använda dig av den texten går du bara till Standardsvar igen och väljer “Infoga mall”. Du kan spara en hel lista olika Standardsvar. 

Använder du Outlook, startar du som ovan. Sen väljer du Spara som/Outlook-mall (i listan Filformat i dialogrutan). Ange ett namn på mallen och klicka på Spara. När det är dags att använda mallen, välj Ny epost/Fler objekt/Välj formulär. Klicka sen på Användarmallar i filsystem, leta reda på din mall och klicka på Öppna.


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube