EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 65

Ordningskonsultens Expertkolumn 65

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans inlägg!

Hej!

Jag behöver hjälp att ordna sladdar på ett snyggt och praktiskt sätt. Det är sladdar och kablar som går från vår fibernät-dosa i väggen till en router och också via en fördelardosa.

Det är trångt just där. Fördelardosan tillsammans med alla sladdar ligger på golvet mellan soffan och bokhyllan. Routern står på en av våra högtalare som också står där mellan soffan och bokhyllan. Kanske skulle allt stoppas in i bokhyllan? Men hur gör man det i så fall på ett snyggt och praktiskt sätt.

Mvh

/Bibbi

Svar:

Hej Bibbi!

Ja, detta är ofta en utmaning. Man kan ju inte påstå att det är särskilt snyggt, eller känns harmoniskt med alla de där sladdarna, laddare och annat elektroniskt.

Innan du börjar ändra runt bland dina kablar, märk dem med etiketter. Går sladden t.ex. till TV-boxen, skriv “TV-box” på etiketten. Så blir det ingen förvirring om vad som går var. 

Det är viktigt att routern inte står gömd, eller för lågt för att signalen skall bli bra. Att sätta in routern högt upp i bokhyllan kan då vara en bra idé. Fäst sladden längs med vägg och bokhylla med kabelklammer, så den syns så lite som möjligt.  Sen skulle jag rekommendera att du letar efter en snygg så kallad Kabelbox (Kabelsamlare/Kabelgömma/Sladdgömma), som du tycker skulle passa bra i ditt hem. De finns i olika storlekar och utseenden. Vissa kan fästas på väggen, andra kan sättas i bokhyllan, eller på golvet. Samla ihop sladdar och kablar med buntband och/eller kabelklammer i så stor utsträckning som möjligt, så ser det mindre rörigt ut än om de ligger ringlande löst på golvet. 


Jag uppskattar alltid när läsare engagerar sig och kommer med egna idéer! Här har vi ett läsartips:

”Hej, jag läser lokaltidningen. Och alltid din spalt, den är trevlig!! Svar till ”Annika” – kan hon inte pröva ett rullande bord eller vagn med hyllor till medicinerna? Sen lägga en handduk över när det inte används.

Mvh Lena”


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube