EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 66

Ordningskonsultens Expertkolumn 66

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Linda!

Kan du ge mig något lätt sätt att organisera mina strumpor? Det låter kanske tramsigt, men det stör mig att de alltid ligger i en rörig bunke som man skall leta efter par i. Inga dyra specialbeställda saker är du snäll. 

Hälsningar,

Brita

Svar:

Absolut! Börja med att tömma ut alla dina strumpor och sortera dem. Vilka skall du behålla och är de alla i par? Ut med resten.

Så kommer vi till förvaringslösningen – Ett litet roligt projekt du kan göra är att samla toarullar (eller halvera hushållspappersrullar) som du sen klistrar ihop så att det nästan blir som ett bikakemönster. Se givetvis till att det hela passar på ett bra sätt din låda. Vill du göra det riktigt fint, kan du först slå in alla rullarna i presentpapper. Sen tar du dina strumpor, lägger dem i par, gör en rulle av varje par och stoppar ner i varsitt fack. 

Ett tips för att strumporna inte skall blir omaka par igen, är att tvätta och torka dem alla tillsammans in en tvättpåse. Ha gärna en till varje familjemedlem, markerat med deras namn. 


Fråga 2:

Jag följer dig i sociala medier och det har inspirerat mig att börja rensa och organisera. Så skönt! Men när jag rensar ut, blir det en massa över som jag planerar att sälja och skänka. Men så hamnar det  i nya högar… ja, du förstår kanske mitt problem? 

Mvh, Magnus

Svar:

Vad roligt att mina inlägg inspirerar dig, tack! Jag är glad över att du skänker istället för att kasta ut (om det är helt och rent). Sätt upp en flyttkartong eller plastlåda på ett lämpligt ställe, lite undanskymt. Markera den med “Skänk”. När du plockar ut något som du inte vill behålla, lägger du det i din “Skänklåda”. När den blir full tar du den direkt till din utvalda välgörenhetsorganisation. Låt den bara inte sitta i bilen i två månader! :o)


Veckans inspiration:
“Att organisera är något du gör innan du gör något, så att när du gör det, blir det inte helt huller om buller”


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube