EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 67

Ordningskonsultens Expertkolumn 67

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda!

Vi planerar att flytta till ett nytt hus och mäklaren pratar om att vi borde styla huset vi skall sälja. Är det verkligen så himla viktigt och kan vi i så fall göra det själv? Några tips?

Tack på förhand!

Lena och Teddy

Svar:

Många är definitivt kapabla att själva iordningställa sitt hem inför en visning. Men det är faktiskt mycket knepigare än vad många tror. Att ha förmågan att ”nollställa sig” och se sitt hem med den kritiska blick som en potentiell köpare har, kan vara svårt.

Idén med styling är att visa huset från sin bästa sida och framförallt på ett sätt som gör att potentiella köpare kan se sig själv och sina saker i huset. Det gäller både insidan och utsidan av hemmet – jag brukar säga att man har 5 sekunder på sig att fånga en potentiell köpare. Och kör de upp till ett hus med smutsiga fönster, flagnande färg och övervuxen trädgård, kan jag garantera att det är mer än en person som inte ens kommer att bry sig om att gå vidare in. 

Givetvis kan man sälja sitt hus som det är. Många känner att en köpare ändå kommer att riva ut och ändra en massa, så varför göra något? Och givetvis beror det på det generella tillståndet av huset – är allt gammalt och slitet, kanske det inte lönar sig med styling. Men i den allra flesta fall, kommer det att hjälpa er sälja snabbare och för mer pengar. Och att ta hjälp av en professionell stylist är oftast en investering som lönar sig.

Det allra första att göra är att se till att allt är rent och fräscht, framförallt kök och toaletter. Ingen kattoa i köket och eller massa hundhår överallt. Ta bort personliga saker som tand, hår-och toaborstar, slafsiga morgonrockar, teckningar och bilder på kylen, osv. Har ni många små prydnader, är det bra att sålla och bara behålla några mindre grupperingar på strategiska ställen. Se till att där är bra flöde och gott om utrymme mellan möbler, så att hemmet känns stort och luftigt. Viktigt är också levande växter i alla rum och fräscha handdukar i badrummen.


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube