EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 70

Ordningskonsultens Expertkolumn 70

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej!

Jag och min familj har flyttat till ett hus med lite märklig förvaring lite här och där. En av de största garderoberna, eller om jag skall kalla det klädkammare, är ganska djup men har ett snedtak mot bakre väggen. Där sitter just nu en stång och några skraggliga inbyggda lådor. Garderoben utnyttjar inte hela utrymmet och det är frustrerande. Den har dock skjutdörrar som är ganska fina, så de tror jag vi kan behålla. Kan du ge några tips, utan att ha sett garderoben? 

Hälsningar från Ebba och Alex

Svar:

Det skall jag absolut försöka göra Ebba! Börja med att fundera på vad det är du vill förvara där, för att sen kunna planera inredningen på rätt sätt. Hängande kläder – hur långa och hur många? Vikta kläder – inbyggda lådor eller räcker det med tyglådor på hyllor? Leksaker – placera hyllorna efter höjden av leksakslådorna för att maximalt utnyttja  utrymmet. Och så vidare.

Det dyraste, men absolut det som oftast ger dig mest användbart och lättillgängligt utrymme, är att få garderoben platsbyggd. Bygg utdragbara sektioner, som har olika typer av förvaring hela vägen in. Främre delen använder du till kläder och/eller annat som används ofta. Bakre delen (som du kommer åt från sidorna när sektionen är utdragen) kan vara för t.ex. säsongskläder, resväskor, sängkläder till gäster och annat som används mer sällan.

Är budgeten betydligt mindre? Riv ut det gamla och måla väggarna så det blir fräscht. Köp stora lådor på hjul, gärna med lock för att skydda mot damm och med stora etiketter/skyltar som förklarar innehållet. De placerar du längst in och det är där du förvarar sådant som används sällan. Längs fram uppdaterar du med nya lådor, gärna hela vägen upp till taket om det går, med innehållsetiketter. Sätt in en ny klädstång, där du även kan hänga t.ex. skoförvaring. Utnyttja alla småställen med hängare, krokar och små hyllor för allt det “småttiga”. 


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube