EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 75

Ordningskonsultens Expertkolumn 75

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Vi har inte riktigt plats under vasken för återvinningskärl, men återvinner en hel massa. Resultatet blir att det står flera papperspåsar med papper, plast, glas, osv, i en hörna i köket. Inte så snyggt… Plus att det ibland kan lukta lite illa. Finns det någon bra lösning för oss?

Tack från Lisa och Madde

Svar:

Det är en utmaning för många, till och med i nybyggda hem. Om ni möjligtvis kan “offra” en del av ett bottenskåp, finns det smarta utdragbara lösningar. Titta efter “källsorteringssats med utdragsenhet” eller “utdragbar källsortering”. Det finns även källsorteringsskåp som ser ut ungefär som ett skoskåp, om ni har plats för det. Ett annat alternativ är en källsorteringslåda med sittlock, som är så pass snygg att den kan stå framme i ett hörn. En uppdatering från papperspåsarna! 


Fråga 2:

Hej Linda!

Vi skall renovera vårt kök och har hittat snickare, osv. Men där är säkert en massa små saker som är viktiga som jag har en känsla av att de kanske inte alltid tänker på… Vill du ge mig en lista?

Hälsningar,

Helene

Svar:

Du kan (nästan)  aldrig ha för många eluttag! Fundera på var du kommer att använda elartiklar och placera uttagen så att de syns så lite som möjligt. Det kan vara på sidan av köksön, uppe under skåpen, inne i en hörna, osv. 

Belysning är viktigt! Jag sätter nästan allt på dimmers, i hela huset. Ljus under skåpen, över vasken (centrera över vasken, men se till att lampan sitter så pass långt fram att ditt huvud inte skuggar), bra allmänbelysning och snyggt “mysljus”. Det är bättre med många olika typer av ljuskällor för olika arbetsområden, än ett ständigt, starkt ljus från taket.

En, två eller tre diskhoar? Jag personligen tycker om att ha en sida jag kan skölja av t.ex. grönsaker och disk och en där jag kan blötlägga och diska upp. Har du sen en större köksö, kan det vara lyxigt att även ha en mindre vask där. 

Har du kortväxta personer i familjen, kan det vara en bra idé att bygga in micron i ett bottenskåp. Stora lådor och utdragbara hyllor är ofta mer praktiskt än djupa skåp. I lådorna kan du även förvara tallrikar och glas – det är mycket lättare att komma åt än uppe i ett väggskåp. Utnyttja alla utrymmen du kan, som t.ex. sockellådor och en karusell i hörnskåpen. 


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube