EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 77

Ordningskonsultens Expertkolumn 77

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej alla läsare! Ni vet väl att ni gärna även får kommentera och komma med egna idéer och förslag på sådant ni läst här?

Här kommer en läsarkommentar:

Hej!

Jag läste i Lokaltidningen idag om dina tips om källsortering. Mitt tips är mycket enklare: Lägg alla förpackningar i samma låda/kasse i köksskåpet. Det kan vara en plastback, IKEA-kasse eller vad som helst. När den är full tar man den till sitt fyrfackskärl eller återvinningsstation och sorterar där. Då blir en papper, två i vitt glas, en metall, 4 plast, 7 papper igen osv. Då kan man ha så stort kärl man får plats med. 

Man behöver inte göra det svårare än vad det är!

Hälsningar

Kerstin


Och så en läsarfråga:

Vi är en familj med 3 barn som försöker få livspusslet att gå ihop. En sak vi är dåliga på är att planera mat, inhandling osv. Vi försöker, sen det ramlar ihop igen och vi stressar runt, handlar titt som tätt. Känns som att det inte borde vara så himla svårt… Hjälp!?

Mvh, Stina 

Svar: 

Som med allting annat är det RUTINER som det gäller att knaggla in, till de sitter. Prova detta: På söndagen efter frukost tittar ni igenom vad ni har för mat hemma – i kyl, frys och skafferi. Fundera på vad ni kan laga med det och vad ni behöver lägga till. Hitta roliga recept för att hjälpa om fantasin tryter. Skriv nu en veckomeny på t.ex. en griffeltavla, så alla kan se vad som är planerat för de olika dagarna. Är ni flera som delar på arbetet med att laga mat, skriv gärna ner vem som har ansvar de olika dagarna. 

Planera att först äta sådant som blir dåligt fort och kanske också ha en dag då det äts rester från tidigare i veckan. Planera även gärna att laga större portioner, så att ni kan packa matlådor att ta med till arbetet – detta är också ofta en stressfaktor för många. Nu är det dags att göra en shoppinglista för veckan. Håll er sedan till den listan när ni handlar (och handla inte hungriga :o). Repetera nästa söndag!


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube