EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 78

Ordningskonsultens Expertkolumn 78

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans inlägg!

Härligt – jag har fått fler läsartips. Tack Adam!

Jag skrev lite snabbt om att utnyttja utrymmen till max i köket och nämnde en karusell för de där förhatliga hörnskåpen som är svåra att komma till. De hjälper till att lättare komma åt saker, men som en läsare kommenterade – “om ett lock faller och fastnar mellan karusellen och väggen så kan det bli svårt att rubba den”. Dessutom utnyttjar en rund karusell inte hörnorna i skåpet, så det allra bästa att investera i, är en sk. utdragbar inredning för hörnskåp, eller hörnlösning. Titta efter de som ser ut som två fyrkantiga lådor eller hyllor.

Ett annat läsartips som kan knytas an till diskussionen om återvinningskärl i köket, är att sätta ett elektriskt sk. tryck-och-öppna-beslag på skåpdörren där du har sopor och återvinningskärl. Lådan öppnar man då med en knuff med knät och sedan slänger man resterna till resp. behållare utan att behöva torka eller våt eller kladdig hand för att ta på handtaget. 

Sista kommentaren var “om du med ”kortväxta personer” menar barn så avråder jag att göra mikron lättillgänglig till de: man kan faktiskt bränna sig ordentligt när man hämtar uppvärmt mat även från mikron och inte bara ugnen”. Absolut – det måste man givetvis tänka på, vare sig micron sitter högt eller lågt. Det går dock att installera en luckspärr om man har små barn. Sen rekommenderar jag givetvis att man hjälper barnen med att ta ut den varma maten. Fördelarna med att placera mikrovågsugnen i bänkskåpen, kan till exempel vara att det är lättare att komma till för de som är kortväxta (barn som vuxna), om man inte har väggskåp, eller plats på bänkskivan.


Fråga:

En snabb fråga om gardiner: hur skall man hänga dem?

Mvh,

Carrie

Svar:

Om du menar hur högt och brett du skall hänga dem, rekommenderar jag i de flesta fall att hänga dem hela vägen upp till taket. Häng även gardinerna så långt ut på sidan att de bara täcker någon cm av karmen.  På så vis ramas fönstret in och en illusion av större fönster skapas och ger intrycket av en högre takhöjd och ett luftigare rum. 


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube