EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -16

Ordningskonsultens expertkolumn 16, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Linda-

Vi har för mycket saker och ganska rörigt hemma och jag är innerligt trött på det. Det är som du säger, det skapar stress. Jag har pratat med resten av familjen (2 äldre tonåringar och min man), men de verkar inte förstå hur jag känner. De har många gånger motvilligt gått med på att börja rensa ut och organisera, men det blir aldrig av. Hjälp!

Tack på förhand/ Astrid

Svar:

Det är aldrig lätt när hela familjen inte är på samma spår. Men samtidigt går det inte att tvinga någon till att bli organiserad, i alla fall inte i det långa loppet. Och det är ju det du vill, att ha en hållbar förändring. Börja med dina egna saker. Rensa ut, donera, sortera, strukturera och organisera. De kommer att se hur glad och mindre stressad du blev av det och blir förhoppningsvis inspirerade. Låt dem också veta hur mycket det betyder för dig att ha det avslappnat och fint omkring dig, istället för att (som de nog hör det) klaga och tjata. Lycka till!


Fråga 2:

Mina nycklar…. De försvinner alltid, jag lyckas aldrig lägga dem på ett ställe där jag alltid kan hitta dem. Det är samma visa varje morgon, jag spenderar en stressad stund på att leta efter dem. Tyvärr kommer de inte när jag visslar…

  • Henrik M. 

Svar:

Tills du har tränat dina nycklar till att svara när du visslar, föreslår jag att du verkligen skall arbeta in en rutin. Fundera på var du oftast lägger nycklarna – kanske skall du ha en krok eller en lite skål i närheten, där du sen alltid lägger nycklarna. Jag själv har alltid mina i min väska, som i sin tur ligger i garderoben. Var inte rädd för att sätta upp en stor lapp med ordet NYCKLAR ovanför, eller direkt i hallen, så att du ser den när du kommer hem. Att arbeta in en rutin kan ta en månad eller två, men när den sitter, kan du ta ner lappen och njuta av att slippa stressa på morgonen.

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube