EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -18

Ordningskonsultens expertkolumn 18, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

För ett par veckor sedan svarade jag på en fråga om hur man kan göra för att inte tappa bort sina nycklar. Detta är ett vanligt problem, för jag fick in flera tips på hur andra gör med sina nycklar. Här är några:

*Köpte en liten grej som heter TILE och jag har den på nyckelringen. Den plingar när jag söker nycklarna via mobilen, men den kan också hitta mobilen om jag har nycklarna! Är jag av med båda, är livet lika trist som före TILE. Lämplig present till alla oss som närmar oss de 80! (kommentar: till ALLA som inte hittar sina nycklar och mobiler!)

*Jag tappade minnet för ett par år sedan. Efter detta finns nycklarna alltid fastbundna i byxorna och plånboken bunden i jackan.


Fråga:

Hej Linda! Min dotter har precis börjat gymnasiet och vi behöver lite tips om hur hon skall organisera sig och kunna få bättre “pluggfokus”. 

Tack! 

Ewa

Svar:

När det är dags att fokusera, se till att stänga av alla larm och pling när nya meddelanden kommer in. Det stör dig i vad du håller på med just nu och det tar tid och mental kraft att ta sig tillbaka dit igen efter avbrottet. Sätt t.ex. telefonen på Airplane mode, så lyser den heller inte upp när något nytt händer.

Det är viktigt att ta pauser! Bryt ner tiden i mindre delar, för att kunna fokusera bättre. Appen Pomodroido bryter upp studierna i 25-minutersintervaller, åtskilda av korta pauser för fika, motion, osv – för att nå maximal kapacitet.

Sitt och plugga på ställen som passar bra för dig. Det kan vara biblioteket, köket, ditt rum osv. Är du lättstörd av ljud omkring dig, ladda ner bakgrundsljud med appen Noizio. Där kan du blanda dina favoritljud och det fortsätter att spela tills du stänger av det. 

Tips från min tonåring – testa appen Forest. Du ställer in hur länge du vill plugga och en skog växer under tiden. Använder du din telefon under tiden skadar eller dödar du din skog!

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube