EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -19

Ordningskonsultens expertkolumn 19, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Vi pratade häromveckan om idén att ha en “landningsbana” hallen. Det är ett system som hjälper dig att ligga steget före med posten, räkningarna och föremålen som kommer in i ditt hem – och så det blir smidigare på vägen ut genom dörren också. Jag fick en kommentar som jag vill svara på:

Hej Linda!

Ang. din idé om en ”landningsbana” nära dörren. Tycker du det är lämpligt att ha nycklar och plånbok nära dörren, speciellt bilnycklar som man kan skanna av utifrån? Med den oordning som verkar råda glömmer man kanske även att låsa dörren.

Mvh

Bosse

Svar:

Ja Bosse, har man ett keyless system på sin bil, finns det en viss risk för att tjuvar kan scanna av dem. Har du en sådan nyckel, kan du förvara den i en särskild påse som bryter radiosignalerna från nyckeln, ett så kallad RFID-skydd, eller så kan du lägga keyless-nyckeln i en plåtburk med lock. Anledningen till att jag rekommenderar att lägga ifrån sig nycklar och dylikt där kan kommer in och går ut, är principen med att förvara sina saker nära där de används. Gör man det, är det lättare att lyckas med ordningen och slippa spendera tid och energi på att leta efter sina saker. Tack för kommentaren, det är alltid bra med en påminnelse att vara lite extra försiktig med sina nycklar och plånböcker!

Fråga:

Hej Linda!

Jag har en tendens att spara en massa dokument på mitt digitala skrivbord och vet inte hur jag skall organisera det hela!

  • Rasmus

Svar:  

På skrivbordet bör du bara har några mappar med genvägar till de mest använda dokumenten och genvägar till de mest använda programmen. Ofta sparar vi saker på skrivbordet som vi vill komma till snabbt, kanske inför ett möte till exempel. Det är givetvis helt ok, men försök att få in en rutin där du tar bort dem så fort du har använt dem till det där “snabba” och antingen släng eller spara i en mer permanent mapp. Kanske varje fredag eftermiddag innan du går hem?Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube