EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -21

Ordningskonsultens expertkolumn 21, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Hej Linda!

Vi skall flytta om några månader. Jag har lytt dina råd om att röja och rensa, så att vi bara flyttar det vi använder och tycker om 🙂 Men har du några tips på hur jag skall tänka när vi kommer till det nya huset? Hur skall jag klura ut var saker och ting skall placeras? Jag vill inte bara slänga in dem utan en tanke, för då blir det lika rörigt som vi hade innan. Skall väl nämna att vi har båda husen i en månad, så jag har lite tid att måla, planera osv.

Allt gott!

Emmy

Svar:

Hej Emmy, grattis till nya huset! Vad bra att du har tagit till dig att det bästa är att gå igenom alla sina saker och rensa ut det du inte använder eller tycker om. Det kommer att göra både flytten och uppackningen lättare. En idé du kan använda dig av är färgkodning av dina saker och flyttkartonger. Ge först varje rum eller område som du skall flytta in i en egen färg (t.ex. kan köket vara gult, badrummet blått, osv) och köp tejp eller Post-its i de färger du valt. Nu kan du bryta ner området i mindre delar: sätt en gul lapp på det skåp du vill ha dina glas i och skriv GLAS på lappen, sätt en blå lapp på ena badrumsskåpet och skriv MEDICINER osv. När du sen packar, se till att du skriver ner allt som finns i lådan, sätt ett nummer på den och delge den en färg (det rum som lådan skall placeras i). Sätt en kopia av innehållet utanpå lådan och spara en kopia för uppackningen, digitalt eller i pappersformat. Hoppas detta hjälper dig på vägen!

Extra flyttidéer:

När vi ändå pratar om flytt, vill jag svara på flera liknande frågor om att rensa och packa inför flytt. Gör STATIONER – ha några lådor du döper till t.ex. SÄLJ, SKÄNK och KASTA. Ha dem bredvid dig när du rensar, för att lätt kunna kategorisera och undvika att bygga en massa högar på golvet. När en låda är full, se till att ta hand om den så fort som möjligt. Sätt t.ex. Skänk-lådan direkt i bilen och ta den till din favorit-välgörenhetsorganisation nästa gång du är ute och kör. 
Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube