EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -23

Ordningskonsultens expertkolumn 23, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Linda!

Vi skall renovera vårt kök och där är så många små, men viktiga saker att tänka på. Elektrikern frågade oss var vi ville ha eluttag och det är ju inget vi kan börja ändra på efter vi satt upp kakel och sånt. Har du några tips?

Tack!

Sanna

Svar:

Hej Sanna, kul att få nytt kök! Och ja, du skall definitivt tänka till, både med eluttag och belysning. Det kan göra otrolig skillnad i hur du kan använda köket. 

Först och främst skall du tänka på var du planerar att placera sånt som brödrost, kaffekokare och andra elektriska köksmaskiner. Se till att placera kaffekokaren i närheten av där du kan förvara kaffet, brödrosten i närheten av brödet osv. Det är alltid bättre att installera några extra uttag, än för få. Du kan få dem installerade uppe under väggskåpen, så behöver du inte göra några hål i kaklet. Det finns även alternativ där du kan placera dem i bänkskivan, där de poppar upp när du trycker på en knapp. Skall du ha en köksö, rekommenderar jag att du drar ut el dit också, där då elboxen och sladdarna kan dras på insidan av skåpen. För att kamouflera mer, se om du kan hitta uttag vars färg matchar bakgrunden. Skall du t.ex. ha ett grått kakel, leta efter ett grått uttag. Sen vill jag också slå ett slag för dimmers för belysningen. Men det får vi ta i ett annat inslag. Lycka till!


Fråga 2:

Hej!

Det känns som jag springer från möte till möte utan att hinna andas mellan, eller hinna faktiskt göra något av vad vi pratade om på mötet… Det måste ju finnas ett bättre sätt att arbeta.

-Stefan

Svar:

Jag skulle kunna skriva en hel bok om effektiva möten, men ett kort tips är att du bestämmer dig för att boka in “buffert-tid” mellan mötena. Om mötet skall vara i en timme, boka upp en kvart innan och kvart efter i din kalender som buffert, just så att du skall få tid att “ställa om” till nästa möte. Boka också upp egentid i din kalender, som blockerar tid där du arbetar med det som behöver bli gjort.Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube