EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -24

Ordningskonsultens expertkolumn 24, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans inlägg!

Nu är det ju onekligen höst och det kan kännas lite deppigt att se sommarkläder i garderoben. Lägg sen till faktumet att de tar upp plats där höst- och vinterkläder skulle kunna bo. Att plocka fram mysiga tröjor och halsdukar är faktiskt rätt härligt det också, men vad GÖR vi med alla dessa säsongskläder, så att de tar upp minsta möjliga plats? Skall du på solsemester under vintern kan du lägga det du vet att du skall ha med dig i resväskan redan nu och stoppa undan resten. 

Bestäm dig först för ett ställe där du lägger undan sommar/vinterkläder, till exempel i lådor ovanpå garderoben eller under sängen. Se till att allt är helt och rent och rulla sen allt som går att rulla. Dels tar det mycket mindre plats, men kläderna blir även mindre skrynkliga. Och vem vill inte ta fram kläder som legat undanstoppade i ett halvår och bara kunna hänga dem rakt in i garderoben!? 

Försök att rulla relativt tight och släta ut rynkor efterhand som du rullar. Sen kan du stapla alla rullarna tätt i lådan. (även ett bra tips när du skall packa resväskan eller övernattningsväskan) Förvarar du i en öppen tyglåda, rekommenderar jag att du täcker över med en örngott eller liknande, för att hålla dammet ute. Använder du en plastlåda, kanske där redan finns lock till.  

Tvätta/torka av/putsa skorna som skall läggas undan, så håller de sig fräscha och fina betydligt längre. Förvara dem sen i separata påsar, gärna i tyg. Många gånger får man små tygpåsar när man köper något annat. Spara dem och använd dem som skopåsar.

Jag fick också ett mejl med ett läsartips i dagens ämne:

TIPS!

Nu är det tid att ta fram sina vinterkläder och lägga ner sommarkläderna. Ett tips är då

att låta varje medlem i familjen ha en egen väska att lägga sina skor, kläder och väskor i, så är det lätt att hitta sina saker om man behöver något i dem.

  • Elle
Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube