EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -25

Ordningskonsultens expertkolumn 25, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Linda!

Jag har länge funderat på att ta hjälp av en ordningsexpert, men min man tycker jag är helt tokig och säger “det där kan vi väl göra själv, varför skall vi betala någon för det?” Kanske har han rätt, men faktum kvarstår att vi ju inte GÖR det… Vill du förklara lite mer om vad du gör, så skall jag be min man läsa ditt svar!

Hälsningar,

Lisa

Svar:

Hej Lisa, visst kan jag göra det! Även om en ordningskonsult inte är en städare, så kan man jämföra oss med dem på vissa plan. Vi skapar lugn och hjälper dig att verkligen kunna njuta av ditt hem eller din arbetsplats utan att känna stress. Jobbet blir också gjort exponentiellt mycket fortare med ett par erfarna extrahänder! 

Den bästa analogin är att gå till en arbetscoach eller PT för att hjälpa dig att komma framåt med dina mål. Precis som PT:n, är en ordningskonsult inte fast i dina vardagsmönster och vanor och vi har inga känslomässiga band till dina saker eller din tid. Vi kan ge ett nytt perspektiv som är baserat på vår förmåga att lyssna, observera och samla information, som kommer från år av erfarenhet. 

Där finns MÅNGA yrken som du kan göra själv, men du bestämmer dig ändå för att betala för att få experthjälp. Visst kan du göra det, men hur långt kommer du? Organisering är detsamma. Att ta beslutet att betala någon är att ta dina mål till nästa nivå för att få bestående resultat. 

Fråga 2:

Strumpor! Jag är så trött på att familjens strumpor inte kommer tillbaks in i sina respektive rum utan gärna plockas från den rena högen i tvättstugan. Jag vill inte alltid vara den som gnäller och sen ändå lägger tillbaka dem. Tips?

Svar: 

Köp tvättpåsar i olika färger, en till varje familjemedlem. Tvätta och torka strumporna i påsarna (se bara till att de inte är för små, då blir det en våt klump av dem) och sen kommer de ALLIHOP med tillbaka till sitt rum. Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube