EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -27

Ordningskonsultens expertkolumn 27, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej Linda!

Jag vet ju att det inte finns en pilla att ta, eller någon “quick-fix” för att helt plötsligt få det organiserat. MEN, kan du ge mig några snabba tips som kan göra skillnad i vardagen?

Mvh, Petra

Svar:

Hej Petra! Här kommer 5 snabba tips som jag hoppas hjälper:

  1. Följ “1-minut regeln” – Sparar du en massa små uppgifter för att göra dem alla på en gång? Då skall du helt plötsligt lägga undan en hel del tid att ta hand om dem. Tar det mindre än en minut, gör det med en gång!
  2. Ofta ligger det leksaker, en bok eller en strumpa på ett ställe det inte hör hemma. Ta för vana att varje gång du lämnar ett rum, ta en snabbtitt om där är något som kan följa med dig ut och vidare till sitt hem. 
  3. Gå igenom posten med en gång, oftast tar det max ett par minuter. Öppna upp kuvert som slängs, återvinn reklam och lägg räkningar och annat viktigt på ett designerat ställe.
  4. Under de 5 minuterna det tar att värma upp din lunch, plocka undan disken. När du tittar på en serie på TV, vik tvätten. Para ihop olika aktiviteter för att göra det lite roligare och lättare att komma ihåg.
  5. Få alla i hushållet att ta 10 minuter innan det är dags att gå i säng och köra en runda där ni plockar upp, lägger undan och förbereder för nästa morgon.


Fråga 2:

Jag tycker att min tid bara rinner iväg, både på jobb och hemma. Kan du ge mig någon liten hint om hur jag skall ta mig ur det?

Tack! – Mikael

Svar:

Svar: Förutom att bli avbruten, kan jag inte tänka på en annan Tidstjuv som kommer att undergräva din framgång mer än dålig planering eller ingen planering.

Som Benjamin Franklin en gång sa: ”Om du inte planerar, planerar du att misslyckas.” 

Eftersom vi alla har exakt samma antal timmar varje vecka, så är det hur vi tillbringar dessa timmar som avgör vad vi får gjort i veckan och hur vi känner oss inför vad som blev gjort eller inte gjort. Sätt dig ner med din kalender och börja planera din dag!

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube