EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -28

Ordningskonsultens expertkolumn 28, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Jag har fått en massa tavlor efter mina föräldrar, min mans föräldrar och de har i sin tur fått från sina föräldrar. Vi har hängt upp de vi tycker om, men har en himla massa kvar som vi inte vet vad vi skall göra med. Vissa vet jag att de inte är värda pengar, andra har jag ingen aning om. Har du några råd?

Tack på förhand-

Lina

Svar:

Hej Lina!

De som du vet med dig att de inte är värda några större summor skulle jag satt upp på Blocket, Tradera eller några av Facebooks många annons- och säljgrupper. Det är alltid bättre att tavlorna får ett nytt liv hos någon annan, än att de hamnar på soptippen. Me de som du tror att de eventuellt kan vara värda något, kan du börja med att söka efter konstnärens namn online och sen se om några av de tavlorna har sålts på auktion och för hur mycket. Det finns även värderingskonsulter, där vissa av dem gör kostnadsfri värdering. 

Ett auktionsverk är inte en värderingskonsult som hjälper dig att värdera en tavla eller annat typ av konstverk men i samband med att man lämnar in en förfrågan om att få sälja sin tavla på auktionsverket så får man ett utropspris som fungerar som värdering.

Det är även kostnadsfritt att få sin tavla värderad hos ett auktionsverk, men det är förutsatt att tavlan har en viss kvalitet. Det kan förstås vara svårt att veta, men om du inte har någon aning kan du alltid fråga. Om de inte anser att den platsar för utauktionering så kommer den inte heller få ett utropspris/bli värderad. Det är i och för sig en värdering i sig och betyder förmodligen att tavlan i bästa fall är värt någon eller några tusenlappar.

Fråga 2:

Jag har en tendens att skjuta större projekt framför mig, för att de ligger så långt fram. Sen blir det eld i baken och en massa stress… Tips?

-Michel

Svar:

Ta en “rivstartskvart”. Använd 15 minuter att fundera på och skriva ner så mycket du kan om projektet så fort du har fått det. Då har hjärnan redan kommit igång och det blir lättare att fortsätta när du kommer närmare, än att då starta på noll. Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube