EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -30

Ordningskonsultens expertkolumn 30, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda!

Mina älskade föräldrar har börjat bli lite till åren, men det är fortfarande full fart på dem. De har under åren samlat på sig VÄLDIGT mycket saker i sitt stora hus. Vind, källare och förråd är smockfullt med “bra-att-ha” saker och (det som jag är mest nervös för) massor av saker som de vill att jag och mina syskon skall få ärva. Många av sakerna är värda mycket pengar, andra säkert inget alls. Saken är den att jag och mina syskon är inte intresserade av att ta över allt detta. Det är inte vår stil och när den tiden kommer har vi varken tid eller ork att gå igenom allt detta för att sälja, ge bort och kasta. Risken är att allt hamnar i en container och det vill jag inte heller. Vad skall vi göra!?

-Christina

Svar:

Ja, situationen du sitter i är ju inte helt ovanlig och det kan kännas väldigt känsligt att ta upp det med föräldrarna. Men faktum är ju att ni kommer att ha det tillräckligt jobbigt ändå när de går bort, utan att behöva spendera mängder av tid och dåligt samvete över saker ni redan vet att ni inte vill ha. Och detta måste ta upp med dem NU, i gemensam trupp.

Sätt sedan upp en eller flera dagar på kalendern där ni kommer och går igenom de saker de gärna vill att ni skall få. Markera tydligt det ni vill ha med namn och skriv också ner dem i en lista, inklusive bilder på sakerna (gärna digitalt som ni alla har tillgång till). Resten kan börja säljas och skänkas redan nu. Erbjud er gärna att hjälpa dem med försäljningen, t.ex. på Blocket eller Facebooks alla säljgrupper. Där finns också många auktionsfirmor som kan ta hand om det som har ett högre värde. Det kan ju vara att där blir en rejäl slant av det hela, som ni till exempel kan ta en gemensam semester för. Sådana saker fyller hjärtat istället för hemmet!

Lite inspiration för veckan:

TAR DET MINDRE ÄN EN MINUT? GÖR DET MED EN GÅNG!Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube