EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -31

Ordningskonsultens expertkolumn 31, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda!

Jag börjar känna julstressen redan! Jag vill så gärna njuta av juletiden, slappna av och inte stressa men det blir likadant varje år… Vill du dela med dig lite tips för hur man kan hantera shoppingen, pyssel, gäster, gran och allt sånt?

Tack och god jul en aning tidigt – Annica S.

Svar:

Hej Annica!

Jag känner igen mig – VARJE år säger jag att DETTA året skall jag bara njuta av stämningen, alla ljusen, musiken och maten. Absolut inte stressa…  Där är dock skillnad på att stressa för att man vill för mycket och på att stressa på grund av att man inte har kontroll på allt, att man inte är organiserad och förberedd. Jag har faktiskt fått en del frågor om just organisering runt jul, så jag tänkte dela med mig av mina tips de närmaste veckorna som leder upp mot jul. Jag börjar med julklappshandeln:

Det är så lätt att dras med och köpa saker man inte hade planerat eller behöver, när man ser alla reapriser och fina annonser. Gör en LISTA med vad du har tänkt köpa till dig själv och som julklappar. Gör den så detaljerad som möjligt – och försök håll dig till den! Ha alltid listan med dig, extra lätt är det om du har den som ett digitalt dokument som du även kan se och uppdatera i telefonen.

Budgetera för vad dina inköp får kosta och jämför priser – ibland är de där reapriserna faktiskt inte så låga som de kan verka. Undersök gärna online innan du går ut i affärerna, så sparar du tid och frustration. Och troligen en del pengar.

Starta i god tid, så blir det inte några panikköp. 

För online köp gäller samma principer – hoppa inte på första bästa reapris, undersök vad andra sajter har att erbjuda. Och håll dig till listan!

Tänk på att julklappen behöver inte vara en fysisk sak som läggs till alla de andra sakerna vi skall hålla ordning på – det kan vara en upplevelse. Som t.ex. middag med bio, en segeltur, vinprovning osv.

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube