EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -32

Ordningskonsultens expertkolumn 32, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans inlägg!

Kära läsare! Tiden mot jul rullar på och jag fortsätter min lilla serie om hur vi kan hålla näsan över vattnet och inte stressa oss sönder och samman så här inför julen.

Tycker du om att skicka riktiga julkort, men det stressar ut dig? Då är det inte värt det. Alternativet kan vara att skicka ett januaribrev istället, där du mailar lite bilder och berättar om vad du/ni har gjort under det gångna året. Säg att “eftersom du får så många hälsningar runt jul, tänkte vi att vi väntar tills mitt i den mörkaste, tråkigaste tiden att skicka en stor kram och många ljusa tankar. Rent egoistiskt vill vi att du skall komma ihåg just vår hälsning :o)”

Har du börjat att dekorera än? Passa på att inventera vad du har när du packar upp. Gör dig av med sånt som är trasigt, som du inte längre tycker om (det är ok, även om det är moster Agdas ärvda ängel…), eller som du bara har för mycket av. Efter jul, när det är superrea, kan du köpa några nya fina saker, om det finns behov. Eller gör egna – själv eller med barnen eller vännerna över några koppar glögg. Behöver du mer julpapper, värmeljus, julkort osv? Titta igenom vad du har kvar från förra året, innan du fyller på förrådet.

Skall du hålla i julen i år? Börja med en budget, precis som med julklappsinköpen. Hur mycket får hela kalaset kosta? Börja laga och baka sånt som kan frysas in redan nu. Och vet du vad – det är ok att inte göra allting själv! Det finns massor av goda, färdiga alternativ. Eller ha knytkalas!.

Förbered dig inför alla glöggfesterna – ha en liten hög med värdinnegåvor på lut. Fina ljus, fina förpackningar med glöggkryddor hängande på en flaska vin, varm chokladmix i en stor härlig kopp etc.

Julklappar – packa in dem med en gång, istället för att vänta till sista stund. Även om det kanske känns tidigt, kan du ändå ta dig en kopp glögg och spela julmusik!

 Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube