EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -33

Ordningskonsultens expertkolumn 33, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans inlägg!

Nu är det inte långt kvar till jul…. Är du redo? Med lite organisering kommer du att ha mycket mer tid att njuta med familj, vänner, eller själv med en kopp glögg. Detta är även en tid att tänka på andra – kanske kan ni ta en del av pengarna som skulle gå till nya saker att fylla hemmet med och skänka det till en organisation som hjälper utsatta människor eller vår planet.

Mat: Storhandla – Ta en kväll under veckan som leder upp till jul och handla hem den mesta maten som du behöver till jul och en vecka framöver. 

Välj bort de rätter som ingen eller bara ett fåtal äter av.

Tillaga maten i god tid, många rätter går utmärkt att frysa in.

Glöm inte att du kan handla mat online.

Städa och Organisera: Dags att städa om du skall hålla i festligheterna. Jag tycker personligen att det räcker med en vanlig städning. Den där grovrengöringen föredrar jag att göra när det är dags att ta ner alla dekorationer och det är ett nytt år – sopa ut det gamla och in med ett nytt, rent, fräscht år!

Tänk på julbordet. Kolla att du har tillräckligt med stolar, tallrikar, glas och bestick. Låna det du inte har.

Skall du ha övernattningsgäster? Var säker på att du har  tillräckligt med sängplatser, fråga annars runt om du kan låna tältsängar, madrasser, lakan, handdukar och annat som kan behövas. 

Har du för mycket pynt, sånt som du inte använder? Fundera på om det är någon i din närhet som behöver julpynt eller om du kanske ska ge bort det till en välgörenhetsorganisation, så att någon som inte har råd med pynt kan få en fin jul. Gör det nu, så det hinner att komma ut till andra som kan ha glädje av det. 

Framför allt – njut så mycket du kan! Om du märker att något kunde fungerat bättre, skriv ner det i din kalender för november/december nästa år Då blir varje år bättre och mer organiserat, så du kan koppla av med en kopp glögg eller två!Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube