EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ -34

Ordningskonsultens expertkolumn 34, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan/Bonnier News.

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning, struktur, inredning och styling att göra.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? Hur väljer jag rätt färg i köket? Hur skall jag tänka när jag packar inför en flytt? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just din utmaning att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda!

Jag älskar julen och pyntar rätt friskt! Men när det sen är dags av “avjula” får jag lite panik, jag har så mycket saker… Det slutar oftast med att jag slänger ner allt huller om buller i lådor och klämmer in dem där jag kan hitta plats. Det har faktiskt hänt att jag efter jul hittar julsaker som jag inte kunde hitta innan jul….

Tacksam för tips innan jul!

-Monika

Svar:

Hej Monika – börja med att gå igenom alla dina förvaringsutrymme och ta fram ALLT som har med julen att göra. Det bästa är att passa på att inventera vad du har redan när du packar upp. Gör dig med en gång av med sånt som är trasigt, som du inte längre tycker om, eller som du helt enkelt har för mycket av (skänk gärna sånt som är helt och fint). Fråga dig själv – vad är det nu jag faktiskt använder?

Jag rekommenderar att dela upp allt i kategorier. T.ex: -allt som har med ljus att göra (adventsljusstakar, stjärnor, julgransljus, ljusstakar, stearinljus), -julgransdekorationer, -prydnader inomhus, -prydnader utomhus, -allt mjukt (dukar, tomtemössor, gardiner, Lucialinne), osv.

Förvara i genomskinliga plastlådor med lock och alltid med en tydlig beskrivning av innehållet.

Det kan ju vara så att du tycker om att varva olika stilar olika år – packa då den stilen du inte använder i år i separata lådor. Det du vill behålla skall ju också klara av att packas ner och förvaras utan att gå sönder och trasslas ihop. Vinkartonger med papp som separerar flaskorna fungerar bra för julgranskulor och andra ömtåliga dekorationer. Använd äggkartonger för smådekorationer. Vira ljusslingorna runt en bit kartong för att undvika trassel.

Nu är det dags att hitta ETT ställe att förvara dina julsaker på. På vinden, i förrådet, garaget, i en stor garderob. Det är upp till dig, men allt skall helst förvaras på ett och samma ställe. Lycka till och GOD JUL! Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube