EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ – 6

Spalt 6, tidningen Hallå

Ordningskonsulten har blivit expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan. Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!

Fråga 1:

Hej!

Jag är faktiskt ganska ordningsam när det gäller mina grejer. Men när det gäller min tid är jag helt värdelös. Jag spenderar till exempel väldigt mycket tid på att leta efter information. Ibland är jag iväg på ett möte utanför kontoret och skall direkt vidare till ett annat möte. Det har hänt mer än en gång att jag faktiskt har varit tvungen att åka tillbaka till jobb, för jag har inte fått med mig informationen om vart jag skall och vem jag skall möta. Detta har då resulterat i att jag blivit sen till mötet. Finns där något smart sätt för mig att bli bättre på detta? Det påverkar verkligen mig negativt.

Tack! – Niklas

Svar:

Hej Niklas! 

Det absolut lättaste sättet jag kan föreslå är att lägga in all informationen i din kalender. Använder du en digital kalender, se till att informationen inte bara sitter på telefonen (som ju lätt kan försvinna eller gå sönder), utan även synkar till t.ex. Google eller Outlook. När du sätter upp ett möte i din kalender, se till att du lägger till kontaktnamn, mejladress, telefonnummer, mötesadress, samt information om mötet. Nu är det bara att öppna kalendern och all information du behöver finns på ett ställe. Se också till att lägga till din nya kontakt i din kontaktlista med en gång, gärna också med information om när och var du mötte personen och annat som kan vara bra att ha senare. Hoppas detta hjälper!

Fråga 2:

Vår post hamnar alltid på bänken i hallen. Jag har idé om att jag vill ha in den i kontorshörnan, men det blir aldrig så och det är så frustrerande. Vad gör vi för fel? 

-Lois

Svar:

Ibland skall man inte slåss mot vad som kommer naturligt för en – i detta fallet att posten hamnar i hallen. Hitta en förvaringslösning som passar i hallen, till exempel en trådkorg som kan hänga på väggen, i närheten av bänken där posten brukar hamna. Se till att du har en rutin för när du skall gå igenom posten.

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube