EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ – 7

Spalt 7, tidningen Hallå

Ordningskonsulten skriver som expertkolumnist för Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan. Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda, jag har förstått att du också arbetar med mäklare och har lite frågor kring försäljning av hus och följande flytt. Vad föreslår du att vi skall tänka på inför visningen av vårt hus och vad gör vi med alla våra saker? Vi har så mycket grejer och möbler. Skall väl informera om att vi har bott i vårt hus i 37 år och är pensionärer.

Hälsningar, Inga

Svar:

Hej Inga! Det där med att flytta kan vara väldigt spännande, men också mycket arbete och med många känslor involverade. Ditt brev innehöll flera delar i ämnet – styling, rensa och packa – så det blir veckans fokus.

När du säljer ett hus skall du tänka på att en eventuell köpare skall kunna se sig själv och sina saker i huset. Om du har väldigt mycket möbler, småsaker, foton osv framme, är det svårt för dem att göra det. Börja med att ta bort privata bilder, tandborstar, hårborstar, toaborstar, morgonrockar och annat som känns lite väl personligt. Har du många saker i fönsterna som kanske döljer utsikten till en fantastisk trädgård? Sålla bort, mer än vad du tror. Även inne i köksskåp och garderober. Det kan kännas tomt först, men det är för att du är van vid att ha många saker framme. Det är fint att gruppera saker i udda nummer, prova det. Se till att där är fräscha blommor eller gröna växter i alla rum. I köket skall du se till att du har gott om fria ytor på bordsskivan – visa att där är gott om plats! När du går runt och sållar bort, fundera ordentligt på om du faktiskt skall ta med detta till ditt nya hem  (var lite hård mot dig själv – kommer jag verkligen att använda detta och har jag plats med det). Om inte, är det bättre att sälja eller skänka bort det med en gång. När du sen packar, se till att markera innehållet tydligt på lådorna och vilket rum de skall till i det nya hemmet. Färgkoda gärna – rött kan vara köket, blått badrummet, rosa sovrummet osv. Hoppas detta hjälper!


Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube