INREDA UTOMHUS (borde det då inte heta “utreda”?)

Visst blir man imponerad och lite smått avundsjuk av vissa uterum? Och med uterum menar jag inte bara ett inglasat rum, utan även en terrass, däck, balkong, eller andra utrymmen utomhus. Det är något med dem som gör att man känner att ”här vill jag slå mig ner och aldrig gå igen”. Men hur åstadkommer du det?

Tänk i samma tankegångar som du gör inomhus. Färg, form, gröna växter, blommor, tyger, osv. Idag finns det en uppsjö av snygga möbler som kan stå utomhus och tyger som klarar både regn och sol. Givetvis begränsar storleken på din nya oas hur mycket du kan göra, men alla ställen kan uppgraderas till det bättre. 

Skapa gärna rum med buskar, träd och blommor. Det ger djup till trädgården och mer intresse av att där finns något annat “där bortom”. Placera t.ex. ett litet bistroset eller en vilostol i en berså.

däck inredning. photcred: theinteriorsaddict.com;

Om du har plats, ha gärna flera olika ställen att sitta. Ett större matbord under en paviljong. En utesoffa, fåtöljer och ett soffbord, med fräscha kuddar och mysiga filtar för kyliga kvällar. 

För en balkong eller mindre trädgård, försök hitta möbler som har flera olika funktioner. Ett fällbord som kan hålla ett större sällskap när det behövs, men inte tar upp så stor plats annars. Ett par av stolarna kanske är fällstolar som också kan användas som sol-och vilstol. En förvaringslåda med filtar, kuddar och värmeljus, som också kan användas som bänk.

Lägg gärna en utomhusmatta. Det förankrar utrymmet och gör det mer till ett rum. Dessutom kan det dölja ett mindre önskvärt golv. Utomhusmattor finns i mängder av färger, mönster och material och gör verkligen en stor skillnad.  

Även om du har en trädgård som har gott om växter, kan krukor i olika storlekar och material vara precis vad som behövs för att lyfta den till nästa nivå. Har du en balkong eller en terrass är det det perfekta sättet att få in det lummiga tätt på. Använd gärna rejäla gröna växter blandat med blommor. Tänk i nivåer – något högt, något lägre och avsluta med något hängande runt om kanten. 

Glöm inte bort mysbelysning – en ljusslinga längs med staketet, en golvlampa, en taklampa inne i paviljongen. 

Skall du sälja ditt hem? Glöm inte bort utsidan! Det är där en potentiell köpare får sitt första intryck. Se till så att entrén är ren och fräsch, gärna med en eller flera krukor med växter eller blommor. Är det under den kallare årstiden – tänd gärna ljus eller marschaller. Har du trädgård så se till att gräset är klippt, att ogräset är plockat och inget bråte ligger framme.

Sopa uteplatsen och piffa till utemöbler med kuddar och filtar och några blommor på borden. Samma princip gäller om du har en balkong. Utsidan kan vara lika viktig som insidan!

Ordningskonsulten skriver som Ordnings- och Inredningsexpert bl.a för Hem & Villa, vilket är en del av Sydsvenskan/Bonnier News.

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube