SÄTT UPP DIN LANDNINGSBANA

Landningsbana i hallen

“Landningsbanan” är en plats i ditt hem som är utformad för att hjälpa dig och dina saker så fort du kommer in genom dörren. Men det är inte bara ett utrymme – det är också ett system.


Sätt upp en landningsbana nära ytterdörren (eller garageporten, eller var du oftast kommer in).

Ditt mål här är att skapa ett utrymme som du verkligen vill använda varje gång du kommer in i ditt hem. Det är där för att hjälpa dig att sortera igenom de saker du bär i dina väskor, fickor och händer vid ankomsten – så att du ligger steget före med posten, räkningarna och föremålen som kommer in i ditt hem – och det blir smidigare på väg ut genom dörren också.

Vad din landningsbana kan innehålla:

– En dörrmatta för att torka av dina skor
– Väggkrokar, eller ett ordentligt utrymme i en garderob för att hänga upp dina ytterkläder och väskor
– Ett fat eller krok för dina nycklar
– En skål eller behållare för småsaker som pengar och din plånbok
– En yta – som en hyllan eller ett mindre sidobord – för att sortera posten och andra föremål (tidningar, böcker, tidskrifter, inköp)    direkt när de kommer in
– En liten papperskorg och / eller återvinningskärl för inkommande post som inte skall sparas
– En spegel för sista-minuten-koll innan du lämnar huset


När du väl har anordnat din landningsbana, gör det till en vana att använda den varje gång du kommer hem.

När du kommer in genom dörren, häng upp din kappa, lägg/häng dina nycklar och plånbok på sina ställen och ta av dina skor. Töm sakerna ur dina väskor som du inte behöver ta med dig när du lämnar huset nästa gång och häng upp dina väskor. Sortera genom din inkommande post och annat papper du har tagit  med hem (tidningar, flygblad, kataloger) och kasta eller återvinn omedelbart vad du inte behöver behålla.Lägg posten som du måste ta hand om senare på en lättillgänglig, framträdande plats. Gå sedan igenom allt annat du har tagit hem: matvaror, inköp, tomma lunchbehållare, kemtvätt, etc., och lägg det där det hör hemma, med en gånDet hela tar bara några minuter när du kommer hem.

Det är lätt att tillåta många saker att glida under radaren och vi tänker inte på det förrän det är ett fullskaligt rensningsprojekt. Din “landningsbana” ger dig möjlighet att slappna av och njuta av ditt organiserade hem, med vetskapen om att ingenting lägger sig på hög och att allt du behöver för din nästa resa ut i världen är precis där du behöver det, lätt att hitta och redo att gå.

 

 

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube