EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ – 2

Spalt 2, tidningen Hallå

Roligt, roligt att Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan, vill ha mig ombord som deras ordningsexpert. Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och reda att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer och rensar vi? Hur skall jag organisera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!


Fråga 1:

Snabb fråga – vad är det första steget man behöver ta för att komma igång att få ordning och reda?


/ Dan


Svar: 

Röj och rensa! Det finns absolut inga genvägar där. Ett misstag många gör är att börja med lösningen istället för problemet. Alltså att springa ut och köpa förvaringslösningar utan att titta på var problemen ligger. Varför har det blivit så rörigt? Var blir det rörigt, osv.? Vad hindrar dig från att bli mer organiserad? Att ta din stora “så-länge-hög” och lägga den i en fin låda, betyder bara att högen nu ligger i en fin låda… Du hittar fortfarande inte vad som ligger i botten av högen – nu är det kanske till och med ännu svårare att hitta. 

Tag dig tiden att gå igenom dina saker för att identifiera vad det är du faktiskt ANVÄNDER och vad du TYCKER OM. Var lite hård med dig själv när du tar de besluten. Vad är det jag faktiskt använder och tycker om? Sen blir det lättare att organisera och strukturera det som är kvar. 


Fråga 2:

Hej Linda! När jag ger mig på att organisera ett område i mitt hus, blir det alltid en massa nya högar överallt, för jag kommer på att för att kunna flytta de där sakerna, måste jag först tömma ett annat område. Det är lätt att ge upp – vad gör jag!?

Hälsningar,

Annika


Svar: 

Hej Annika!

Börja bakifrån. Skriv ner alla stegen du behöver ta för att åstadkomma det du vill. Om det är att tömma en del av garderoben och flytta det till klädkammaren – måste du då först tömma en del av klädkammaren? Och vad behöver du då göra med sakerna från klädkammaren –  skall de kastas, doneras eller kanske ut till garaget ? Måste du då kanske i sin tur rensa ut lite i garaget först? Du ser att du kanske måste börja på ett annat ställe, för att slutresultatet skall bli som du vill – och inte fler högar. Tänk också på att RENSA UT samtidigt – behöver/tycker jag om detta? Lycka till!

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube