EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ – 4

Spalt 4, tidningen Hallå

Roligt, roligt att Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan, vill ha mig ombord som deras ordningsexpert. Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och reda att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer och rensar vi? Hur skall jag organisera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!


Fråga 1:

Om 6 månader skall vi flytta från hus till en ny, men mycket mindre lägenhet. Under åren har man ju haft en tendens att samla på sig en del saker och möbler. Garaget och vinden är fyllda med allt möjligt. Skall vi hyra ett extra förvaringsutrymme för det som inte får plats på det nya stället?

  • Barbro

Svar: 

Hej Barbro – grattis till den nya lägenheten! Ett externt förvaringsutrymme är bra om man är mellan boenden, har barn som håller på att flyga ur nästet, eller har en riktigt kort tidsfrist att tömma huset, men INTE som en permanent lösning. Det är alltid lättare att gå igenom och rensa ut i ditt nuvarande boende, eller arbetsplats. Du har platsen att kunna tömma ut varje utrymme för att gå igenom vad du har och vad du vill behålla. Du kan redan nu packa ner de saker du vet att du skall ha med dig, men kanske inte behöver använda tills efter flytten (t.ex. säsongsartiklar). Glöm inte att MARKERA vad som är i lådorna! Det är svårt att gå igenom ett externt förvaringsutrymme fullpackat med saker och ofta slutar det med att man faktiskt inte tar sig an det. Du går och betalar pengar varje månad för saker du inte använder eller kan njuta av. Så mitt svar är kort och gott – nej, använd de här 6 månaderna på att gå igenom vad det är du använder, vad det är du tycker om och vad du faktiskt kommer att få plats med i ditt nya fina hem.

Fråga 2: 

Någon nämnde för mig på jobb att jag bara borde äta grodan…. Jag har ingen aning vad det betyder, men uppfattade i alla fall att det hade något med organisering att göra?

Mvh, Magnus

Svar:

Ja, det är det amerikanska uttrycket “Eat the frog” och handlar om effektivitet. Det betyder att man skall se till att ta hand om de viktigaste sakerna  – dem man ofta drar sig för att ta tag i – direkt på morgonen.  Gör du inte det tar det energi från dig, stressar dig och hänger över dig hela dagen. Så ät grodan :o) 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube