EXPERTKOLUMN I TIDNINGEN HALLÅ – 5

Spalt 5, tidningen Hallå

Roligt, roligt att Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan, vill ha mig ombord som deras ordningsexpert. Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och reda att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer och rensar vi? Hur skall jag organisera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans frågor!


Fråga 1:

Hej Linda!

Nu är det vår och dags att ta tag i trädgården igen och vi stöter återigen på samma problem som alla andra år… trädgårdsredskap som inte hittar tillbaka till garaget. Min man har alla trädgårdsredskap relativt bra sorterade i garaget, problemet är bara att när han väl använt dem, kommer de aldrig tillbaks dit, utan de sitter lite här och var bak i trädgården. Vad skall vi göra?

Tack på förhand från Cecilia och Magnus

Svar:

En av organiserinsgreglerna är att allt skall ha ett hem. En annan är att förvara saker i närheten av där de används. Det är den där andra regeln ni behöver arbeta på. Vi som människor är av naturen bekväma av oss och vill hitta genvägar till allt. Alltså är det emot vår natur att gå flera omgångar hela vägen tillbaka till garaget, när vi använt redskapen på andra sidan huset. Ofta intalar vi oss också att vi skall ju ändå använda dem igen imorgon, eller i alla fall snart igen… Mitt förslag är att köpa eller bygga ett redskapsskjul i trädgården. Känn efter var det skulle vara bekvämt att ge era redskap ett hem. Sätt upp krokar och hyllor, så allt blir organiserat, lätt att hitta och lätt att sätta tillbaka. Om ni är rädda att det skall bli fult med ett skjul där bak –  piffa till utsidan av skjulet som ni skulle göra med till exempel en gäststuga. Måla det i en rolig färg, häng upp lite blommor, låt fantasin flöda!

Tips från Hallå-läsare!

För ett par veckor sedan skrev jag om vad du kan göra med gamla foton. Jag fick sedan ett bra tips från läsare Hans-Göran – att se det ur en släktforskaren ögon: Scanna/fotografera och sortera alla foton som vi talat om tidigare. För de bilder du inte kommer att behålla, ta reda på var din mormor respektive farmor växt upp/bott när fotona togs. Kontakta en släktforskarförening eller hembygdsförening som täcker dessa orter och erbjud dem dessa foton.

Tack Hans-Göran!

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube