ORDNINGSEXPERT I TIDNINGEN HALLÅ – premiär

Premiärspalt, vecka 14 -2019

Ordningskonsulten - tidningen Hallås nya expertkolumnist

Roligt, roligt att Tidningen Hallå, som ingår i Sydsvenskan, vill ha mig ombord som deras ordningsexpert. Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och reda att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer och rensar vi? Hur skall jag organisera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!


Här kommer premiärfrågan!

Hej Linda,  

jag skulle verkligen behöva skapa struktur bland mina digitala bilder – privata, semester och familjebilder tex. Ligger flera tusen och flyter omkring. Jag skulle vilja skapa mappar och skapa ordning. Men det känns för tungt att komma igång. Hur kommer man igång? Och hur ska man tänka?

 Tack!

/ Inger


Svar:

Hej Inger! 

Idag har och behåller vi ju så otroligt många fler bilder pga att de är digitala och inte “tar upp utrymme”. Visst, de tar inte plats i ett skåp eller i en låda, men de tar plats på din dator och framför allt tar de mental plats. Vi tar ju bilder för att vi vill bevara våra minnen, men istället laddar vi upp en så stor mängd och utan någon struktur, att man ofta till och med drar sig för att ens öppna upp datorn och njuta av sina bildminnen. 

Se först och främst till att du har en backup! Om det är i molnet, på en DVD, eller på en extern hårddisk spelar inte så stor roll. Gärna på två ställen. Om du trodde du var stressad över dina bilder innan, vänta bara tills din dator dör och alla bilderna är borta och utom all räddning…

Sen är det första steget som med all annan organisering – börja absolut ALLTID med att röja och rensa. Du skall inte organisera en mängd bilder som du faktiskt inte vill behålla. Detta kan ta tid, men det är bättre att göra det ordentligt från början. Vilka bilder gör dig glad/rör dig? De andra kan du ta bort. 

Det finns mängder av sätt att organisera sina bilder på, men det vanligaste är nog per år/månad/dag. Alltså en mapp som heter BILDER (eller vad du nu vill kalla den), en undermapp som heter 2019, sen tolv mappar därunder som heter 2019_01, 2019_02, osv. För att kunna söka mer effektivt, är det väldigt bra om du taggar dem med t.ex. “semester Mallorca”, “kusinträff”, eller vad det nu kan vara. 

En sista sak att tänka på är att det är mest effektivt att bestämma vilka bilder du vill behålla redan INNAN du laddar ner dem till din dator. Så har du tagit 7 bilder på katten, välj ut den/de bästa och radera de andra med en gång. LYCKA TILL!

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube