EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 49

Ordningskonsultens expertkolumn 49

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!


Student utan skola-

Jag studerar på universitet utomlands och delar där lägenhet med 3 andra. Jag är van vid att gå till mina klasser, att plugga på biblioteket och i min lägenhet. I det nuvarande världsläget har jag flyttat in hos mina föräldrar och pluggar endast online. Jag har så svårt att få det att gå ihop i min hjärna. Har du några bra tips?

-Emily

 

Svar:

Hej Emily!

Vi har ett liknande läge hemma hos oss, med min dotter, så jag förstår din känsla. Det som ofta är svårt som student är att du inte har fasta tider, som när du arbetar 8-17. Så det absolut allra viktigaste är att sätta upp en ny fast rutin och följa den. Följ ditt originalschema från skolan, eller passa på att göra ett som passar just för dig, nu när du chansen. Om du är kvällsmänniska, kanske du sover längre på morgonen och pluggar mer på eftermiddag och kväll. Men gör ett grundligt schema, där du skriver in vilka tider du skall göra vad på. 

Sätt en timer som låter dig veta när din “klass” börjar och slutar. Håll kontakten med dina vänner, klasskamrater och lärare, gärna genom videochatt. Prata och planera också med resten av familjen – om någon av dem till exempel skall ha ett viktigt videomöte, kan du kanske boka in tyst lässtund just då. 

Se till att du sätter upp en station (t.ex. en låda med lock) där du har ditt skolmaterial, så det är lätt att stoppa undan när skoldagen är slut. Hitta också ett eller ett par ställen där du känner att du kan studera ostört/koncentrerat. Det är ok att slänga sig i soffan om du bara skall läsa en bok eller göra annat “lätt”, men behöver du fokusera, är det bättre att sitta ordentligt vid ett bord. 

Sist men inte minst – bädda sängen, klä på dig och gör dig i ordning och glöm inte att röra på dig och få frisk luft. Det hjälper dig att hålla dig organiserad och fokuserad!


Veckans tänkvärdhet:

“Röra är inte bara sakerna som ligger på golvet – det är allting som står mellan dig och det livet du vill leva”

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube