EXPERTKOLUMN I LOKALTIDNINGEN – 48

Ordningskonsultens expertkolumn 48

Välkommen till Ordningskonsultens expertkolumn i Lokaltidningen, som ingår i HD Sydsvenskan och Bonnier News!

Varje vecka svarar jag på frågor som har med ordning och struktur att göra. Ibland slänger vi in lite inredning, design och styling också, eftersom det är något jag också arbetar med.

Hur röjer, rensar och organiserar vi? Hur skall jag strukturera mitt digitala liv? Vad gör jag med allt Lego? Vad kan jag göra åt faktumet att jag alltid glömmer bort och kommer för sent? – dessa är några av frågorna vi kommer att ta upp.

Har du en fråga? Skriv till mig här, så kommer kanske just ditt problem att tas upp!

Här kommer veckans fråga!

Hej Linda!

Jag har precis flyttat in i en liten, liten lägenhet och behöver verkligen optimera den maximalt. Den har högt i tak och två stora fönster. I den lilla hallen finns en djup garderob där jag klämmer in en massa saker, men den har bara en hylla och en stång längst in. I rummet finns ett litet kök som fungerar bra och jag har en garderob, men den är superrörig. Sen skall där få plats till en säng, någonstans att plugga, att äta, att ha gäster, att förvara mina kläder plus alla mina böcker. Allt i ett rum – hjälp!

Tack från Karolina!

Svar:

En utmaning, men inte omöjlig! Först och främst skall du utnyttja takhöjden. Du kan placera fina lådor och korgar ovanpå köksskåpen och garderoben, för att förvara allt som du inte använder dagligen.

I den djupa garderoben i hallen rekommenderar jag att du längst in staplar stora transparenta lådor med lock, där du kan förvara t.ex. kläder och skor som inte är i säsong, dukar och annat som inte används ofta. Markera innehållet med etiketter. Häng sen upp några stora krokar där du kan hänga upp ett par fällstolar och ett litet fällbord som du kan ta fram när du har gäster. Häng också in en hopvikbar trappstege för att komma åt allt som placeras högre upp. Häng upp en ny stång längre fram i garderoben, där du hänger ytterplagg som används dagligen. På insidan av dörren kan du hänga ett skoställ som är gjort speciellt för detta ändamål. 

Organisera din klädgarderob genom att sätta in mindre förvaringslådor till underkläder, strumpor, BH och andra småsaker som gärna trasslar ihop sig. Sätt ett nätt skrivbord vid ett av fönsterna. Detta kan du även använda som matbord.

Bygg bokhyllor hela vägen upp till taket för alla dina böcker och prydnader. Gör sängen till en soffa på dagen, genom ett ordentligt överkast och fina kuddar. Glöm inte allt förvaringsutrymme du har under sängen!


Veckans tänkvärdhet:

“De viktigaste sakerna i livet är inte saker”

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube