RÖJ, RENSA OCH ORGANISERA I PÅSK!

Glad Påsk

De flesta har ju lite extra tid ledigt under påsken och det kan vara en utmärkt tid att gå igenom lite saker i hemmet.

När solen börjar titta fram och det börjar bli lite varmare (nå, här i Skåne ligger snön vit, igen….) börjar man känna det där draget att man vill rensa och röja. Få fler öppna ytor, rent och fint. Inte vara irriterad på att man inte hittar sina saker, att det ligger högar överallt. Ja, du vet…!?

Så här kommer en lista på små förändringar du kan göra de närmaste dagarna, utan att det tar för mycket tid. De riktiga krafttagen sparar jag till ett annat inlägg. Jag vill ju ändå att du skall få njuta av dina lediga dagar. Så poppa in ett chokladägg i munnen, sätt timern, på med musiken och börja:

    • I HALLEN: Häng upp det som skall hängas upp och ställ undan skorna. Passa på att ta bort överflödiga skor, jackor och annat som inte ens skall vara i hallen och lägg det där det hör hemma.
    • KÖKET: Gå igenom en eller två lådor. Ta ut allt och torka av insidan av lådan. Vad har du dubletter av? Vad är sönder? Vad använder du inte längre? Ta ut det och donera, återvinn eller släng.Skall det som är kvar faktiskt ligga i den lådan, eller passar det bättre någon annanstans. Kom ihåg att förvara saker nära där de används och tillsammans med liknande saker. 
    • VARDAGSRUMMET: Om du har fler än 3 nummer av olästa tidningar eller tidsskrifter – återvinn dem. Om du tror att du har missat något, finns det att hitta online. Ligger där tidningar du redan har läst…? Ja, du vet var de skall hän.
    • GARDEROBEN: Om du vill ta ett krafttag, gör det. Eller starta med en kategori, som dina byxor. Att rensa och bara behålla det som passar dig, det du tycker om och som är helt och rent, är befriande. Prova skall du se. Läs mer om hur du kan gå tillväga.
    • ALLMÄNT: Ta en låda och markera den ”hör hemma någon annanstans”. Gå runt och stoppa ner udda strumpor och annat smått och gott som inte hör hemma där de ligger. Har de inte ett hem? Då är det dags för ett störra projekt…. vid ett senare tillfälle…

 

Glad Påsk allihop!

 

 

 

Theme: Overlay by Kaira +46 0733 - 63 93 03
info@ordningskonsulten.com
Prenumerera på Inspirationsbrevet
Facebook
Facebook
Instagram
LinkedIn
Youtube
Youtube